Четвер ,25.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2014 » Липень » 14
СКІЛЬКИ ДРУЗІВ ВТРАЧАЛИ ЧЕРЕЗ КОХАННЯ?

Почуття дружби та кохання є життєво важливими для людини. Цікаво спостерігати, коли говорять: дружба – важливіша за кохання, або ж навпаки. Кохання та дружба, хоч і викликають прихильність та бажання близькості, − по суті, дуже різні поняття.

Любов триває довгі роки, друзі змінюються. Ми дорослішаємо й розуміємо, що не можемо жити без цих двох понять. Проте, віддати «пальму першості» одному з почуттів дуже важко.

Що важливіше – кохання чи дружба? Кореспонденти «Студентської території» запропонували студентам Вінницького педуніверситету поділитися досвідом у цій справі.

...
Читати далі...
.

 

СПОВІДЬ КОХАНКИ

Товаришую з Даною (з етичних міркувань ім’я змінено) досить тривалий час. За цей час неодноразово розповідала їй історії знайомих, яких покидали чоловіки та йшли до коханок. Лише нещодавно дізналася: вона – одна з тих, хто «тісно спілкується» з чужими чоловіками. Відверто кажучи, в ситуації мене вражає не те, що потенційна подруга є коханкою, а її думки з цього приводу. Дещо з того, що мала змогу почути, постараюся так-сяк відтворити.

«Бути коханкою – щастя. Це велика удача! Я молода, красива, а тепер ще й із заможним чоловіком, який від мене шаленіє! Має дружину і троє дітей. Ну то й що! Душею і тілом (більшість календарних днів і ночей) він – мій! Знаю: навіть тоді, коли спить із дружиною, уявляє мене! Ка ...
Читати далі...
.

 

ЗОВНІШНІСТЬ ОБМАНЮЄ. ВСЯ ПРАВДА В ОЧАХ

Кажуть, що в очах відображається усе, про що думаємо. Дивлячись у «дзеркало душі», фахівці можуть визначити: бреше людина або ні, чи цікаво їй спілкуватися, які в неї думки. Це вміння корисне, оскільки зможете визначити справжні наміри вашого співрозмовника.

Зіниці очей можуть розповісти багато цікавого. Змінюються в розмірах залежно від настрою та емоцій. У збудженої людини зіниці розширюються в чотири рази. У сердитої або ж похмурої – скорочуються. Також потрібно враховувати фактор освітленості, бо фізіологічно при яскравому світлі вони звужуються, а в темряві – розширюються.

Ставлення до людини пов’язано з тим, як вона дивиться на вас та від тривало ...
Читати далі...
.

 

ШОСТЕ ВІДЧУТТЯ П’ЯТОЇ ТОЧКИ

Дівчата часто на підсвідомому рівні відчувають настрій близьких чи рідних їм людей, можуть зателефонувати в той момент, коли на іншому кінці дроту лише намагаються набрати номер. Що ж це: інтуїція, емоційна емпатія чи досвід? Майже всі вчені світу намагаються розвінчати міф про існування жіночої інтуїції. Чоловіки ж в один голос заявляють, що її не існує, жартома називаючи «жіночою логікою».

Точно сказати не можна, чи існує таємниче шосте відчуття п’ятої точки. Інформація оновлюється майже щодня, оскільки заголовки газет і сайтів майорять словами про чудесну силу жіночого розуму: давати правильні поради в екстремальних ситуаціях. У більшості випадків прояв славнозвісної інтуїції – це звичайне везіння, але відкидати її існуван ...
Читати далі...
.

 

РОМАНТИКУ ВБИВАЮТЬ ЛІХТАРІ

Романтику вбивають ліхтарі. Вони сигналізують настання ночі, як африканський барабан чи горн, що сповіщає тривогу. Як автоматична сигналізація про безсовісну втечу сонця, котре вже ніхто не здатен наздогнати, аж поки воно, як заблукале цуценя, не захоче повернутися.

Ліхтарі своїм жовтуватим світлом розбивають надію на виконання справ. Спалахують у мить, коли розпечене світило розливає по небу свої фантастичні барви, обережно зібрані вдень. Саме тієї миті, коли погляди тисяч таких як я, підносяться до небес. Коли серце завмирає в захваті від краси, а з вуст ось-ось пролунає слово «люблю». У мить народження чистої, не забрудненої думками романтики. Того непомітного щирого щастя, ледь відчутного розумом, що лише на декілька хвилин оживає в ...
Читати далі...
.

 

УЧИТЕЛЬ – ЦЕ СКУЛЬПТОР ДУШІ

Педагогічний університет – що це: ВНЗ, котрий готує чудових педагогів, чи заклад, де виховуються справжні майстри слова? Колектив, який підтримає у важку хвилину, рідні стіни, викладачі, котрі були завжди пліч-о-пліч зі студентами.

Навчаюся у Вінницькому педуніверситеті (хоч колись говорила: «У педагогічний не вступатиму, не моє покликання»). Справді, перш ніж зробити важливий крок у доросле життя, варто гарно подумати: чи ту спеціальність обрав, чи зможеш потім знайти роботу, чи приноситиме задоволення? Трапляється так, що з професією, як із чоловіком: «не зійшлися характерами».

Навчаючись у школі, вбачала в собі здібності до журналістики. Знала, що це ...
Читати далі...
.

 

З-ПІД ВІНЦЯ ЗА ПАРТУ І ПРО ЛЮБОВ У КОЖНОМУ КОНСПЕКТІ

Посеред пари нишком триматися за руки під партою. Каліграфічно виводити конспекти, бо їй через рік переписувати. Залишати на полях закохані помітки, які розгадає лиш єдина. Користуючись безкарністю прогулу чи перевагою студентського посвідчення, гайнути удвох поглиблювати географічні знання безпосередньо на місцевості.

Під снігопадом бігти в інший корпус, щоб у вільні хвилини разом випити кави. Вічно водити його чи її за собою «хвостиком», коли так рідко в «дорослому» світі є можливість бути нерозлучними. Ох, чи буває більш безтурботна і щаслива любов, ніж у час буремного студентства?

Олексій та Юлія Войтовики – студентська подружня пара, яка навчаєтьс ...
Читати далі...
.

 

Юлія ШЕМЕТ: «В УСЬОМУ ПРАГНУ БУТИ КРАЩОЮ»

Мета кожної людини – жити гідно, всебічно розвиватися, збагачуватися знаннями, аби згодом передати свій досвід новим поколінням. Так званий процес еволюції простежується в кожної особистості по-різному: хтось залишається самим собою впродовж багатьох років, тільки інколи корегуючи власні риси, комусь вдається змінюватися так часто, що оточення не встигає звикати до «тебе нового». Добре це чи погано – думки розходяться… Важливо, у який бік змінюємося: прагнемо бути кращими за інших чи кращими, ніж учора.

Про студентку четвертого курсу напряму підготовки «Журналістика» Вінницького педуніверситету Юлію Шемет можна сказати, що вона непосидюча. Динаміку розвитку цієї особистості важко не помітити. За чотири роки ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0