П`ятниця ,19.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Грудень » 02
ТИЖДЕНЬ ТРЕНІНГІВ

Упродовж 27 листопада – 1 грудня у студентів 4 курсу Навчально-наукового інституту педагогіки, психології, підготовки фахівців вищої кваліфікації відбулися тренінги особистісного зростання. Проводив їх кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри психології та соціальної роботи Анатолій Киливник.

Щодня студенти та викладач збиралися в кімнаті відпочинку в гуртожитку 4А та проводили тренінгові програми. Основне завдання полягало в гармонізації особистості, розвиткові спонтанності, розкритті творчого потенціалу людини. Також метою тренінгу було навчити долати внутрішні пе ...
Читати далі...
.

 

УЧИТЕЛЬСЬКЕ ЖИТТЯ ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ

Бути вчителем – хист, що спонукає творити людське бачення світу. Бути директором школи – талант, в основі якого вміння керувати, не схибити із напрямком, аби весь потік знань рухався в правильному руслі!

Одного весняного дня в селі Яришівка Могилів-Подільського району Вінницької області, коли небесна блакить була осяяна яскравим сонцем, на світ з’явилося дівча з іскристими оченятами. Для донечки батьки обрали ім’я Ганнуся, що означає «благодать». Ніхто й не здогадувався, що згодом цю дівчинку знатимуть не лише в усій окрузі, а й за околицями.

...
Читати далі...
.

 

Тетяна ЛОЗІНСЬКА: «ЧИМ БІЛЬШЕ СПРАВ – ТИМ БІЛЬШЕ ВСТИГАТИМЕШ»

Заслужена артистка України, доцент Вінницького педуніверситету справжній друг студентів, опора колег, чудова та щира людина. І все це в одній особі – Тетяна Лозінська.

Життя Тетяни Олександрівни проходить під мелодійний супровід, адже тяга до музики виникла ще з дитинства. Маленька Тетянка, незважаючи на деякі негаразди в колективі, відчайдушно прокладала шлях до мрії.

Музична школа не стала останньою сходинкою в проф ...
Читати далі...
.

 

МОЇ ЖИТТЄВІ ПОТРЯСІННЯ

Мені було 15, коли затонув російський підводний човен «Курськ». Ми з татом не відходили від телевізора. Інтернету ще не було, тому він розповідав мені все, що знав про будову підводних човнів, про причини й наслідки катастрофи. Усі фільми й розважальні програми скасували, щогодини транслювали випуск новин про цю ситуацію.

Спати лягала з думкою – тільки б вижили. Було дуже шкода моряків. Уявляла кадри, як вони в темряві день за днем чекають на порятунок. У школі на перервах тільки й обговорювали цю трагедію. Ті 118 моряків видавалися нам рідними і близькими. Коли пок ...
Читати далі...
.

 

Привіт, окупанте!

«Войну не поддерживаю. Про Крым – без комментариев», – пише мені брат Коля з Москви. На початку весни я запитувала його, як ставиться до анексії Криму. Не хоче коментувати. Підтримує.

Доки «зелені чоловічки» блокують наші військові частини у Криму, провокують на конфлікт і прикриваються «живими щитами», Коля говорить про мир. Пропонує об’єднуватися в одну країну, разом із Білоруссю: «Чтоб я мог в Украину к родственникам приехать, не стоять на таможне и не менять бабло в обменнике».

...
Читати далі...
.

 

УКРАЇНСЬКА МРІЯ – ЖИТИ В МИРІ

Обираючи між ганьбою та війною, Україна обрала друге заради свободи й волі, які даються занадто високою ціною. Ми мали зиму, що нас змінила. Перед цим – осінь, що нас об’єднала.

Мали весну, котра шокувала анексією Криму. Літо, яке будувало нову країну, руйнуючи світогляд та забираючи найцінніше, що маємо, – українські життя. Прийшла осінь і принесла у своєму кошику війну та банальне запитання, яке нікому адресувати й на яке ніхто не знає відповіді: «Коли це все закінчиться?!».

...
Читати далі...
.

 

ВШАНУВАЛИ КОЗАКІВ

Студенти-першокурсники 1ЖА групи разом із доцентом кафедри Сергієм Гальчаком побували на відкритті пам’ятної стели – меморіальної дошки кошовому отаманові Іванові Сірку на Кургані Козацької слави (вул. Київська – Гонти).

Подію присвячено вшануванню козаків Гетьманського округу УК і патріотам – Героям Небесної Сотні, представникам студентської молоді, яка у 2013-14 рр. відстоювала гідність держави на Майдані Незалежності в м. Києві.

...
Читати далі...
.

 

СУЧАСНІ УКРАЇНЦІ ПРО ІСТОРИЧНЕ МИНУЛЕ

Творча зустріч письменників Павла Правого та Дмитра Калинчука зі студентами істориками, журналістами та філологами відбулася на базі факультету історії, етнології та права 17 листопада. Відомі українські письменники презентували свої книги.

Зокрема, письменник, журналіст та блогер Дмитро Калинчук представив книгу «Дівчина в прицілі». Автор процитував уривок зі свого твору: під час подій 40-х років ХХ ст. молода лікарка за розподіленням потрапляє в пекло війни УПА проти НКВД. Павло Правий також презентував книжки «Картонні герої» та «Бандеровцы. Красным п ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0