Четвер ,28.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Архів матеріалів
Чоловік на кухні, що жінка на кораблі?

Приготування їжі з давніх-давен вважається жіночою справою. Однак в сучасному житті уявити чоловіка на кухні зовсім просто, і не тільки уявити – побачити. Тому, мабуть, вислів «Чоловік на кухні, що жінка на кораблі» – сьогодні вважається банальним і неправдивим. Яскравим прикладом є викладач кафедри філософії, суспільно-політичних дисциплін та етнології, доцент Павло Лаврентійович Куліш.

– Готувати доводиться частенько: просто коли є бажання, і коли дружина зайнята іншими справами. У день 8-го Березня на кухні, як правило, тільки мій син та я. Ми любимо потішити нашу маму, – хвалиться Павло Лаврентійович. – Головний принцип на кухні – не готувати ...
Читати далі...
.

 

Незабутній дарунок

Надворі сутеніє. Одягаю куртку, кидаю на плече сумку, і, незважаючи на холодну погоду та пригнічений стан, стрімко прямую на трамвайну зупинку. Справи. Ключі тривожно падають із рук, ґудзики на куртці не всі застебнула, світло, здається, не вимкнула, рукавички забула... Поспішаю, одним словом. Дорогою від кімнати до вахтера ніхто знайомий не потрапляє на очі. От і добре, бо ще злякаю когось грізним поглядом. Настрій поганий. Тому побажання «Доброго вечора» поважній тітоньці з вахти вилетіло сухе і скупе.

Переступаю поріг і зі скрипом відкриваю гуртожитські двері. Ковток прохолодного повітря настрою не додав. А ще ці закохані парочки зі своїми зате ...
Читати далі...
.

 

МІЙ 333-ІЙ ТРАМВАЙ

6 годин на тиждень, або ж 120 годин на місяць. Стільки часу проводжу в трамваї (приблизний час поїздки від мого будинку до університету). Із кожним днем кондуктори стають все ріднішими. А щоранку – все ближчими. «Шпроти» мене зрозуміють. Таким чином проходить моє життя у «бляшанці».

Їду в 333-ому за маршрутом «Електромережа – Залізничний вокзал». Сиджу самотньо на місці для соціофобів. Дивлюся у вікно. О цій порі вже не надто пасажирно. Годину пік, а разом з нею і першу пару, проспала.

Хтось кому ...
Читати далі...
.

 

НОВОРІЧНА НОСТАЛЬГІЯ

А пам’ятаєте, як ми раніше чекали Нового року? Ніколи не забудеться той момент, коли випав перший сніг і ми, не звертаючи уваги на зауваження вчителя, зачаровано споглядали у вікно, а потім усією юрбою понеслися на двір. А що тепер?

Перший сніг – значить скоро сесія… У щоденних турботах ми втрачаємо дитячу віру в чудо. Та й світ став іншим, різдвяний запах проміняли на штучні фабричні ялинки, американські іграшки замінили старого радянського Діда Мороза (зізнайтесь, адже в кожного був такий)… Все рідше і рідше отримуємо несподівані подарунки, бо ми ж – ділові люди, все сплановано, навіть сюрпризи. Не дивно, що і новорічного настрою в нас зовсім н ...
Читати далі...
.

 

Як гарно провести вихідні

Як солодко звучить слово – ВИХІДНИЙ! Його бажають усі без винятку: школярі, студенти, дорослі. Ще з понеділка ми плануємо cвій week end. Є безліч варіантів, де можна чудово та незабутньо, а головне, з користю, провести час. Декілька з них пропоную вам.

Багато хто не любить активного відпочинку, гамірливих компаній, тому дивляться улюблений серіал, намагаються дочитати давно розпочату (ще з літа) книжку або навіть підготуватися до пар на понеділок, а якщо відомий розклад занять – то на весь тиждень.

...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 209 210 211 212 213 ... 294 295 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0