П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Архів матеріалів
Юні філологи мають талант

     Вироби, виготовлені власними руками, є найціннішим подарунком. Але не кожен може похвалитись «умілими рученятами». А от третьокурсниця ІФЖ (група УА-Б) Юлія Брилюк із бабусиної хатини у селі зробила справжній музей.

     - Ще навчаючись у 10 класі, я взяла у руки бісер та жилку, - розповідає дівчина. Невдовзі захотіла вдосконалитись і сплести щось незвичайне. Саме таким став «топик»,
на плетіння якого я витратила ...
Читати далі...
.

 

Юрій Зінько - "Людина року - 2009"

     Вагомі результати з'являються лише після тривалої старанної праці. Щоб отримати задоволення від роботи, а згодом – і визнання та повагу серед колег, потрібно повністю віддаватися улюбленій справі, витрачаючи на це весь свій час, зусилля та енергію.

     За таким принципом працює Юрій Анатолійович ЗІНЬКО, директор Інституту історії, етнології і права, який на цьогорічному нагородженні обласною премією «Людина року-2009» переміг у номінації «Найкращий науковець». Про це він погодився розповісти читачам «ST».

     – Як Ви досягли цієї висоти – отримати нагороду регіонального масштабу?
     – ...
Читати далі...
.

 

Два тижні в статусі першокурсника

     Яке значення має університет у житті кожного студента? Це не просто заклад для здобуття вищої освіти, а стимул для нових досягнень. Так можуть сказати лише  ті, кому невдовзі доведеться залишити цей куточок мрій, і хто уже активно шукає місце  свого майбутнього працевлаштування.

     А як живеться нашим першокурсникам у цьому досі незнайомому середовищі? Аби прояснити картину, ми вирішили запитати новачків, чи влилися вони в бурхливе русло студентського життя і яке враження на них справили перші тижні в університеті.

 

Місто реальності... місто надії

     Щось зовсім нове. Щось дуже незграбне. Щось повне цілої низки розчарувань. Щось довге й інколи навіть цікаве. Безліч незнайомих облич (часом дуже злих, особливо опісля пар, під час яких саркастично насварив викладач). Безліч певним чином незнайомих і певним чином непотрібних дисциплін.
 
     Незбагненна кількість байдужості, що так і преться з усього навкруги у цьому чужому місті (з трамваїв, вулиць, від гуртожитських сусідів). І що було (та й, власне, і досі є) найгіршим для мене – всюдисуща сірість: будинків, асфальту, ці напівхворі дерева, що ростуть у точно відведеному для них місці, ці застояні вицвілі води Південного Бугу.. ...
Читати далі...
.

 

Новий сезон відкрито

     Профспілковий комітет університету, як і в попередні роки, продовжує допомагати студентам в організації їхнього дозвілля. З 22 вересня студенти мають змогу відвідувати кінотеатр ім. Коцюбинського та «Мир», з 8 жовтня – обласний академічний муздрамтеатр ім. Садовського, придбавши квитки в профкомі (головний корпус, кімн. 222) за зниженими цінами. На льодовиковий комплекс «Айс-авеню» при пред’яленні профспілкового квитка також діє знижка.

     На вересень-жовтень заплановано туристичні поїздки до Умані (дендропарк «Софіївка»), Почаєва, Кременця і замків Львівщини, на військово-історичний фестиваль у Кам’янці-Подільському та Хотині. Частину кошт ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 292 293 294 295 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0