Вівторок ,23.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Грудень » 24 » БОТМЕРІВСЬКА ГІМНАСТИКИ ДЛЯ ОСВІТЯН ВІННИЦІ

19:26
БОТМЕРІВСЬКА ГІМНАСТИКИ ДЛЯ ОСВІТЯН ВІННИЦІ


Кафедра дошкільної та початкової освіти Вінницького педуніверситету  впродовж трьох років реалізовує у Вінниці єдину в Україні міжнародну програму з підготовки інструкторів з Ботмерівської гімнастики.

Організаторами цього навчального проекту виступили доценти Деркач О.О. та Пахальчук Н.О. Ці творчі педагоги системно співпрацюють з представниками Північної Західно-Європейської Асоціації Ботмерівської гімнастики (Швеція), не лише самі оволодівають секретами гімнастики, але й активно сприяють поширенню її ідей серед освітян міста.

За час реалізації програми Деркач О.О. та Пахальчук Н.О. взяли участь у роботі декількох міжнародних семінарів, літніх шкіл, де освоїли Ботмерівську гімнастику і отримали відповідні тренерські сертифікати. З цією метою вони неодноразово виїжджали в Польшу. Доцент Деркач О.О. відвідала Швецію, де взяла участь у відповідних тренінгах на базі Вальдорфських шкіл. Крім того, вже в цьому році Пахальчук Н.О. пройшла дистанційне стажування в Міжнародному інституті інновації, науки, освіти та розвитку (м.Варшава, Польща) з 1 червеня 2016 року по 30 листопада 2016 р. з навчального курсу «Соціологія та педагогіка» (150 навчальних годин) на тему «Організація освітньої активності майбутніх спеціалістів дошкільної та початкової освіти».

За ініціативи викладачів було організовано серію просвітницьких заходів з Ботмерівської гімнастики для освітян міста за участю Горана Петерссона, провідного фахівця із Ботмерівської гімнастики, члена Північної Західно-Європейської Асоціації Ботмерівської гімнастики (м.Вардінг, Швеція). Починаючи з 2014 року, Горан Петерссон провів низку презентаційних семінарів для працівників закладів освіти з метою ознайомлення їх із концептуальними засадами даної здоров’язберігаючої технології, що відображає ідеї антропософської філософії та спрямована на реалізацію основних завдань гармонійного розвитку дітей та молоді.

Протягом трьох років у семінарах взяли участь викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти ВДПУ ім. М.Коцюбинського, викладачі та учні ЗОШ №№ 3, 21, 22, вихователі і вихованці ДНЗ № 30. Було організовано серію занять для студентів спеціальності «початкове навчання» та «дошкільна освіта» (кваліфікаційний рівень спеціаліст та магістр) з метою формування у них практичних навичок реалізації виховного та розвивального потенціалу Ботмерівської гімнастики у майбутній професійній діяльності, зокрема виховання у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку усвідомленого ціннісного ставлення до себе, оточуючого світу та людей; формування досвіду ефективної соціальної взаємодії; відчуття власного простору, меж та внутрішнього ритму, а також ритму життя власного колективу. Під час педагогічних практики наші студенти активно впроваджували Ботмерівську гімнастику в освітній процес навчальних закладів міста й області.

Участь викладачів кафедри у проекті сприяла налагодженню міжнародних зв’язків з педагогічними колективами вальдорфських шкіл у Швеції (“Sulvik School”, м. Ярна) та Польщі (Школа «Volna», м. Краків). Вивчення їх досвіду роботи сприяло організації низки навчальних семінарів для працівників Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» та Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля».

Власкор


Категорія: Спортивний щоденник | Переглядів: 668 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0