П`ятниця ,19.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Грудень » 6 » ЧОЛОВІЧА ЖАДІБНІСТЬ ЧИ НОВОМОДНІ ПРИНЦИПИ?

20:39
ЧОЛОВІЧА ЖАДІБНІСТЬ ЧИ НОВОМОДНІ ПРИНЦИПИ?


Однією з найпоширеніших і небезпечних моральних пристрастей людства є жадібність. Хто ж не хоче добре заробляти, аби мати купу грошей, їздити на дороговартісній автівці, жити у великому будинку і без проблем подорожувати за кордон? Для цього починаємо рахувати кожну копійку, контролюючи свої витрати та намагаємося зайвого не купувати.

Останнім часом явище жадібності стало популярним серед сильної половини людства. Найцікавіше, що більшість скнар не здогадується, якими є насправді. Часто обурюються, що їх ледь не надурили на кілька гривень, будуть до останнього торгуватися з таксистом і жодного разу не подарують квітів коханій дівчині, мовляв, це марна трата коштів. Усе частіше парубки звинувачують красунь у меркантильному ставленні: «Їй потрібні тільки гроші! Яка там щира любов, коли для неї головне – шуба й прикраси з діамантами!».

Психологи стверджують, що жадібність проявляється в кожного по-своєму. Чоловіки, котрі позбуваються шкідливих звичок, намагаються наздогнати згаяний час, підрахувати кожну копійку, перетворюючись на жаднюг. Інша причина – багатство, бо недаремно існує вираз, що жадібність починається там, де закінчуються злидні.

Кореспонденти «СТ» вирішили поцікавитися в представниць прекрасної статі, чи траплялися їм такі чоловіки?

Марина (20 років):

– Не вважаю, що жадібність колись була в моді. Частіше зустрічала щедрих хлопців, але й траплялися не дуже, хоча їхній статок говорив протилежне. Люди, котрі люблять тільки себе, навряд чи можуть витрачати гроші на інших. Був у мене хлопець, з яким ми лише прогулювалися. Жодних кафе, подарунків, відвідин розважальних закладів, навіть мова про це не йшла. А якщо вдавалося вмовити зайти на каву з тістечком, платили навпіл або ще краще – доводилося платити самій і за себе, і за нього. Нині жадібних хлопців більшає, хоча про всіх такого сказати не можу, адже є й такі, які готові віддати все. На мою думку, кожен чоловік є джентльменом і проявів жадібності до коханої дівчини не повинно бути взагалі.

Надія (24 років):

– Почала зустрічатися із симпатичним хлопцем. На перше побачення запросив мене до ресторану, де щедро пригощав. Наступного дня надіслав додому букет троянд із романтичною запискою. Здавалося, наче я в казці. Ввечері зустрів із роботи і довіз додому на таксі. Після чого запропонував зайти до мене в гості на всю ніч. Я була ошелешена від почутого і запитала, чи не дуже він квапиться? Діставши з кишені мобільний телефон, хлопець почав якісь підрахунки, як виявилося пізніше, у випадку відмови я повинна була йому повернути гроші за вечерю в ресторані, квіти і таксі. З того часу дуже ретельно ставлюся до вибору другої половинки та з прикрістю згадую той випадок, сподіваючись, що більше не зустріну на своєму шляху такого скнару. Не знаю, що саме спонукає чоловіків до таких вчинків, але боротися з цим потрібно.

Тетяна (17 років):

– На жаль, зустрічалися. Чому їх більшає? Думаю, це наслідок сучасної моралі та новомодних принципів. Адже хлопці в наш час уявляють себе пупами землі (більшість із мого оточення, тому й роблю такий висновок). Парубки хочуть, аби дівчина була розумною, красивою, прибирала за ними, готувала, ходила на фітнес, хвалила весь час, мовчала про свої проблеми, підкоряючись в усьому, до того ж платила за себе в кафе/кіно, робила перші кроки і не хотіла жодних подарунків. У соцмережах не один раз бачила величезну кількість пабліків, які пропагують чоловічу «святість», «обраність» і «недоторканість». Саме це впливає на самолюбство чоловіка, що в подальшому призводить до проявів скупості. Зустрічалася з хлопцем, котрий одного разу вирішив залагодити свою провину шоколадкою. Прогулюючись парком, замість того, щоб цю шоколадку віддати мені, пригостив мене лише шматочком, а решту сховав у карман і забрав додому.

Ірина (27 років):

– Жадібність не прикрашає людину, а тим паче чоловіка. Кілька років тому жила зі своїм хлопцем. Так сталося, що він втратив роботу й матеріальне забезпечення лягло на мої тендітні плечі. Спочатку з розуміння і підтримкою ставилася до нього, але одного разу зрозуміла, що шукати нову роботу юнак зовсім не спішить. На моє запитання, коли ж він почне пошуки, заявив: «Чому ти така меркантильна? Тобі потрібні лише мої гроші і все!». Це було останньою краплею в наших відносинах.

Отож, жадібність – неприємна риса, що не гідна чоловіка. У житті бувають різні обставини: забутий гаманець перед побаченням чи певні тимчасові фінансові труднощі. Проте, якщо все це перетворюється на певну тактику і вам часто доводиться самій платити за обох у кафе, купувати квитки в кіно чи платити за таксі – задумайтеся, чи потрібен такий кавалер і чи вартий він ваших нервів?

Катерина ЗУЛІНСЬКА

 


Категорія: Експрес-опитування | Переглядів: 624 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0