Вівторок ,16.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Вересень » 18 » ДЕНЬ ВІННИЦІ: ЯК РОДИНА ПЕДАГОГІЧНОГО РОЗВАЖАЛА ГОСТЕЙ

21:34
ДЕНЬ ВІННИЦІ: ЯК РОДИНА ПЕДАГОГІЧНОГО РОЗВАЖАЛА ГОСТЕЙ


Колектив Вінницького педуніверситету підготував концерт, театралізовані дійства, майстер-класи, спортивні ігри, виставки та найбільший герб міста Вінниця – не тільки «місто фонтанів», вишуканої архітектури та історичних пам’яток.

Це місто, де вирує щасливе життя, де кожен житель має змогу щодня насолоджуватись красою неймовірного краю.

Вінниця, немов заквітчана красуня-українка радо зустріла гостей 9 вересня, у 654-ий день народження. У святкуванні взяли участь перші особи держави – Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова Верховної Ради Андрій Парубій, народні депутати та представники уряду.

Свято вінничани розпочали на Майдані Незалежності. Саме тут гостей тішили різноманітними виставками, конкурсами, виступами, майстер-класами, розвагами та цікавою концертною програмою. Того дня Вінниця була переповнена щирими дитячими посмішками та щасливими обличчями дорослих.

На фонтанній площі Центрального парку культури й відпочинку ім. М. Горького до всіх урочистостей долучилася й велика дружна родина Вінницького педуніверситету. Лунала щира українська пісня, якій грайливо підспівував фонтан. Артисти вражали театралізованими дійствами та запальними танцями. Співочі колективи педагогічного зачарували виконанням народних композицій. Панувала єдність справжніх патріотів, поціновувачів українських звичаїв та традицій. Танцювальні колективи продемонстрували різножанрові постановки.

Неподалік сцени викладачі та студенти підготували майстер-класи та виставки. Відразу видно, що роботи мають особливу енергетику й загадковість. Було відтворено чи не всю історію українського народу: від археологічних знахідок, вбрання, рушників, побутового приладдя до вишуканих картин та казкових персонажів.

Доцент Віталій Бойчук продемонстрував власну творчість. Це вироби із дерева, серед яких найбільше виділялися годинники і дзеркала. Викладач поєднує роботу й хобі. «Найбільше до душі – реставрація ікон, якою я займаюсь у другій половині дня. Праця доволі клопітка, але в цьому і є її принада», – наголосив Віталій Миколайович. Під час спілкування з митцем ми помітили, як одна дівчинка старанно різала дерево на майстер-класі, неначе змалечку займається цією справою. «Мої учні ставали переможцями Всеукраїнських олімпіад із трудового навчання, представляючи свої вироби. Все це стало наслідком гурткової роботи у стінах рідного педагогічного», – додав пан Віталій.

Чимале враження на багатьох гостей справив величний герб Вінниці, створений дбайливими руками викладачів та студентів педуніверситету. Він – зі звичайних паперових квітів, яких використали близько 1500 тисячі, та відчувався аромат любові та щирості, яку подарували автори. Виявилося, це найбільший герб за всю історію святкування Дня міста. Його висота – 5 метрів та ширина – 4.

У вишуканій білій вишиванці на сцені з’явилася ректор Наталія Лазаренко, яка з вітальним словом звернулась до всіх присутніх, подякувала організаторам та учасникам свята, побажала процвітання нашому місту та мирного неба всій Україні.

Вдалось поспілкуватись із гостями свята, зокрема зі студентом-другокурсником педагогічного Андрієм Макрушиним: «У Вінниці живу лише другий рік і зізнаюсь чесно, що вона не перестає мене дивувати. День міста – щось особливе.

Найкращою частиною дійства було відвідати містечко, яке створив колектив нашого вишу. Приємно відчувати себе частинкою такої великої родини. Тут кожен намагається докласти зусиль, щоб свято справді вдалося. Щасливий від того, що доля «закинула» мене у це дивовижне місто».

У педагогічному містечку святкове дійство добігало кінця. Усі були втомлені й щасливі. Зібравши всі виставки, костюми та музичну апаратуру, гості та учасники продовжували святкувати день народження рідної Вінниці. З першими сутінками на площі ім. В. Стуса розпочався фінальний грандіозний концерт відомих музичних виконавців. Цьогоріч вінничан «запалювали» учасники гуртів «Друга ріка», «The HARDKISS» та соліст Олег Вінник.

Руслана БОГАЦЬКА


Категорія: Місто | Переглядів: 1233 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0