П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Червень » 5 » ЕКСКУРСІЯ ДО КУЛЬТУРНО-ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ УКРАЇНИ

21:27
ЕКСКУРСІЯ ДО КУЛЬТУРНО-ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ УКРАЇНИ


Визначні місця м. Києва відвідали студенти-журналісти 2 курсу із викладачем дисципліни «Газетно-журнальне виробництво», доцентом Максимом Карасем.

Екскурсію містом розпочали з Парку Вічної Слави, де другокурсники мали нагоду помилуватись зеленим ландшафтом та набережною Дніпра. Після того вирушили до Успенської Києво-Печерської лаври, оглянули територію, а також відвідали Музей книги та друкарства України.

Ознайомилися з факсимільними виданнями рукописних книг: Пересопницького Євангеліє, Остромирового Євангеліє та Реймського Євангеліє. Побачили прижиттєві збірки Тараса Шевченка, Івана Франка, словники та граматику української мови. В експозиції було представлено перші друкарські верстати, національний одяг, картини видатних діячів, книги найменшого розміру та найбільшої ваги (23 кг). Окремі зразки оздоблено золотом, сріблом, оксамитом та емалевими прикрасами, що допомагає поринути у історію вітчизняної книжкової справи часів Київської Русі.

Відвідали виставку «Невигадані нариси» художниці Ірини Акімової, де було запропоновано роботи циклів «Квіткове лібрето», «Зимові етюди», «Крізь струмені води…» та « Ігри небес». Цікаво, як в одній жіночій натурі поєдналися два різних ремесла – політик і художник. Серед представлених картин є автопортрет.

Чимало приємних емоцій отримали від прогулянки містом і споглядання київської архітектури теплого травневого дня. Наставник Максим Анатолійович показував і цікаво розповідав про Меморіал жертв Голодомору, Національний банк України, Адміністрацію Президента, Маріїнський палац і Європейську площу. А фінішнім пунктом призначення на карті того дня став улюблений заклад багатьох студентів «Mc Donald’s».

Альона ШПИЧКА

 


Категорія: Місто | Переглядів: 685 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0