Вівторок ,16.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Жовтень » 9 » Ірина ШВЕЦЬ: «Заповнюю життя мистецтвом»

23:49
Ірина ШВЕЦЬ: «Заповнюю життя мистецтвом»


     Один мудрець сказав, що музика своєю мелодією доводить нас до краю вічності і дає можливість протягом кількох хвилин осягнути її велич. Це справді так. Під час прослуховування деяких композицій з’являється почуття ейфорії і повного морального вдоволення; згодом приходить заспокоєння і посилюється відчуття гармонії внутрішнього світу…

     Після таких прекрасних хвилин насолоди мистецтвом по-іншому сприймаєш навколишній світ, людей, почуття... Враження переповнюють, і відчуваєш справжню велич розчиненої у повітрі музики…


     Якраз такі почуття й емоції переповнювали мене під час сольного концерту «Осінній романс» Ірини Швець, професійної оперної співачки, а також доцента кафедри ансамблевої гри та естрадного мистецтва факультету музичного мистецтва нашого університету. Виступ відбувся нещодавно у Вінницькій обласній філармонії і мав форму музично-поетичного дійства.


     Переоцінити людину з таким рідкісним талантом просто неможливо, адже спів Ірини Швець визнаний тисячами слухачів і професіоналів музичного мистецтва, які справедливо оцінили її творчість багатьма нагородами, грамотами, а також почесним званням – заслужена артистка України. Про музичні обдарування Ірини Борисівни розповісти складно, потрібно почути її голос, який проникає у глибини серця і зворушує душу. Перефразовуючи народний вислів, скажу, що краще один раз почути, ніж сто разів уявити.


     Не менше заслуг пані Ірина має на викладацькій ниві. Деякі її вихованці навчаються в Київській музичній академії, консерваторіях, є відомими оперними співаками, лауреатами всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсів, олімпіад.


     Ще зі студентських років майбутня знаменитість привертала до себе увагу неабияким талантом, величезною наполегливістю та енергійністю. Народилася Ірина Швець у Росії (м. Брянськ), де й здобула вищу освіту. У двадцятичотирирічному віці переїхала до України, у місто над Бугом, отримала українське громадянство. Гастролювала у Росії, Білорусії, Молдові, Польщі, Норвегії, Фінляндії, Болгарії, Японії, Німеччині, виступала у Посольстві України в Берліні, Музичній академії імені Яна Сівеліуса (Гельсінкі). Оперна співачка поділилася враженнями від поїздок:


     - У країнах близького зарубіжжя було легко – приймали на «ура». А от у північних державах виявилось складніше – культура зовсім інша. Та українську пісню люблять скрізь. Тому концерти проходили чудово!


     Загалом І.Швець вважає, що  поєднувати сольну кар’єру співачки і викладацьку діяльність хоч і дуже важко, проте – необхідно: це приносить неймовірне задоволення. За словами пані Ірини, якраз в оточенні студентів вона відчуває себе такою ж, як і вони: юною, ініціативною, рухливою.


     -    Навіть думати не можна про те, щоб відставати від молоді – намагаюся триматися не гірше! Це стимулює до дій, де та енергія й береться! - усміхається співачка. – І хоч вільного часу не залишається зовсім, я рада, що заповнюю його мистецтвом. Усім раджу наполегливо крокувати вперед і сміливо поринати у вир життя. А ще – навчатись, адже це основа основ, шлях до самовдосконалення. І не зважайте на невдачі: сьогодні ти четвертий, завтра – другий, а післязавтра уже чемпіон.


     «Ніколи не зупинятися!» - таке життєве кредо Ірини Швець. Мабуть, дотримуючись його, розвиваючи свій талант, загартовуючи волю, оминаючи перешкоди, вона й досягла вершин, а головне – шукала і знайшла себе у мистецтві. Без постійного пошуку, руху, ініціювання творчість неможлива. Ірина Борисівна – Митець з великої літери. Вона своїм неповторним голосом дарує нам частинку вічності, якою насолоджуємося лише кілька годин, але пам’ятаємо завжди.


Вероніка КОРДОН

Категорія: Обличчя | Переглядів: 1991 | Додав: Admin | Теги: Ірина Швець | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0