Четвер ,25.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Березень » 5 » ІЗ КУБКА СВІТУ З НАГОРОДАМИ

22:03
ІЗ КУБКА СВІТУ З НАГОРОДАМИ


Кудо – різновид східної боротьби з елементами й технічними прийомами карате, дзюдо, англійського боксу, а також інших бойових мистецтв. В Україні почав активно розвиватися з 1995 року.

Нині є досить популярним серед молоді. 11 лютого на Кубку світу в місті Мумбаї (Індія) відбулися змагання із сучасного єдиноборства. Після тривалої підготовки до турніру участь узяв третьокурсник факультету історії, етнології і права Вінницького педуніверситету Дмитро Гуліватий.

Студент виборов бронзову медаль. Зізнається, що побувати на Кубку світу – це щось неймовірне. Він займається кудо за порадою батьків. У дитинстві не хотів тренуватися, але коли з’явилися перші результати – виникло бажання продовжувати. Тоді взяв за мету обов’язково потрапити на Чемпіонат світу. У 19 років уже досяг чималих спортивних успіхів.

Парубок пройшов 3 відбіркових етапи на Кубок світу 2017. Торік виграв Чемпіонат України у м. Києві – це перший етап. Згодом відбувся кубок України у м. Вінниці, де хлопець посів 2 місце. Заключним етапом були збори призерів і формування збірної.

Перед поїздкою до Індії спортсмен готувався вдень і вночі, оскільки прагнув гідно презентувати не тільки себе, а й Україну загалом. «Змагання минули на надзвичайно високому рівні. З’їхалися представники 22 країн, більшість із яких – азіати. Всього учасників було близько 120 спортсменів. Україну представили в кожній категорії», – згадує Дмитро.

До останнього не вірив у те, що виборов бронзу, та планує не зупинятися на досягнутому. Кудо виховав з маленького хлопчика, що прийшов колись із татом за руку до спортивного клубу «Спарта», справжнього чоловіка. Тепер він, поставивши перед собою мету, у будь-якому випадку досягатиме її.

Окрім фізичних занять, третьокурсник не забуває про студентські обов’язки. Сумлінно вивчає історію. Більше того, хоче пов’язати життя саме із цією наукою. Колектив Вінницького педуніверситету вітає Дмитра Гуліватого з перемогою й бажає нових звершень не лише на спортивному «ринзі», а й на життєвому.

Олександра КЛИМЕНКО

 


Категорія: Спортивний щоденник | Переглядів: 588 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0