Вівторок ,23.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Грудень » 20 » ЯК ВІННИЦЬКІ СТУДЕНТИ ПІДКОРЮВАЛИ ЗАПОРІЖЖЯ, або «СТ» НА ХОРТИЦІ!!!

02:46
ЯК ВІННИЦЬКІ СТУДЕНТИ ПІДКОРЮВАЛИ ЗАПОРІЖЖЯ, або «СТ» НА ХОРТИЦІ!!!


     Найприємніше займатися тією справою, яку любиш. Нашу газету «Студентська територія» створено з великою любов’ю, теплотою, ніжністю. Уже три роки друге покоління майбутніх журналістів творить її своїми зусиллями під дбайливим наставництвом кандидата наук із соціальних комунікацій Віталія Гандзюка. Вони просто працюють заради задоволення, розкривають талант і вдосконалюють журналістські навики. Нещодавно нас запросили на конкурс.

     Зібравши речі, спакувавши у рюкзаки якнайбільше їжі, тепло одягнувшись, ми помандрували на вокзал. Сіли у поїзд – приїхали. І як ви думаєте, куди? У славне місто Запоріжжя, що розкинулося на Дніпрі.

     Так представники «СТ» (редактор, заступник редактора і відповідальний редактор літературного додатку «Ліри»)  потрапили на П’яту Всеукраїнську виставку – конкурс газетних видань молоді «Молодіжний акцент». Відбувалося дійство у Запорізькому Центрі професійно-технічної освіти. Організатором журналістських змагань виступив шеф-редактор прес-центру «Акцент» Володимир Систеров.

     -    Метою нашої виставки є залучення до конкурсу не лише запорізьких, а й інших українських молодіжних видань, які друкуються здебільшого у навчальних закладах, – ділиться думками пан Володимир. – Я задоволений, що з кожним роком конкурс стає масштабнішим, виходить на загальнодержавний рівень поряд з іншими серйозними проектами, а учасниками стають різноманітні газети будь-якого масштабу із селищ, містечок і міст України. Кожен має шанс на перемогу.

     Офіційною подією першого дня (крім прибуття, реєстрації та поселення учасників) стала конференція, яка передбачала ознайомлення із часописами, які подали заявки на конкурс. Газети представляли керівники чи члени редакторського колективу. Після цього відбулося спочатку формальне, а пізніше – неформальне знайомство між усіма гостями.

     Наступний день був більш насиченим. Спочатку усім, хто приїхав з різних куточків України, було запропоновано переглянути виставку газет-учасників конкурсу, а також відео презентації із коментарями представників редколегії.

     Член журі, директор інформаційної служби Чорнобильської АЕС Майя Руденко провела професійний майстер-клас, де розкрила секрети особливостей верстки, редагування та видання пресових ЗМІ. За ініціативи Майї Феліксівни учасники конкурсу також зіграли у провокаційну гру «Три країни», спрямовану формувати позитивну атмосферу та взаєморозуміння у редколегії, послухали «Голу правду» про недоліки своїх друкованих органів. Пізніше, після підбиття усіх результатів (оформлення, макетування, змістове наповнення газет), журналістської майстерності та навиків коректури журі визначило переможців у трьох номінаціях: «Шкільна преса», «Студентська преса», «Молодіжна преса», «Молодіжна преса міст і селищ України». Наша «Студентська територія» посіла друге місце серед 19 претендентів і була нагороджена дипломом та кубком переможця.

     Вражень залишилося дуже багато. Емоції, пов’язані із виставкою та презентаціями, знайомство, завдяки якому знайшли нових друзів та колег (привіт «АгроТаврії» з Мелітополя та «Снайперу» із Запоріжжя J), обмін досвідом та ідеями, екскурсії містом ( Фестивальною площею, бульваром Т. Шевченка, островом Хортицею)… Усе це надовго залишиться у нашій пам’яті та на флешці фотоапарата… Приємно, що нашу працю визнано на всеукраїнському рівні. Ми любимо свою таку класну журналістську професію.

Вероніка КОРДОН

Категорія: Культура | Переглядів: 768 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1

0  
1 Ваша майбутня студентка...   (25.11.2010 15:20) [Материал]
Молодці!!!!!!!!!
Так тримати!Бажаю успіхів і всіх наступних конкурсах і змаганнях!!!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0