Вівторок ,19.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2010 » Листопад » 4 » Юлія ФРІБЕР: «ТАНЕЦЬ – це РИТМ МОГО ЖИТТЯ!»

03:28
Юлія ФРІБЕР: «ТАНЕЦЬ – це РИТМ МОГО ЖИТТЯ!»


     Давно те було…  Кілька століть тому переселенці з Чехії приїхали «опановувати» родючі подільські чорноземи і облюбували собі мальовничий Козятинський край. Тут і оселилися у селі Михайлівка. Багато років промайнуло. Змінювались покоління, народжувалися все нові й нові життя…

     Одного осіннього дня (було це 16 листопада) злилися воєдино краса і талант, наполегливість та професіоналізм, і з’явилася на світ тендітна крихітна дівчинка, яку батьки назвали Юлією…

     Нині Юлія Фрібер навчається на першому курсі спеціальності «Журналістика» нашого університету. Ще з раннього дитинства вподобала танці; коли чула музику, то вже ані хвилини не могла всидіти на місці. Коли Юля пішла навчатися до місцевої школи, то разом зі своїм другом і однокласником Олександром Товмарем (який нині навчається в Інституті фізичного виховання і спорту) стала членом народного чеського фольклорно-етнографічного ансамблю «Студанка» (з чеської «джерело»).

     Вже тоді дівчина зрозуміла, що танці не просто тимчасове захоплення, а серйозне заняття, що супроводжуватиме її багато років. Ансамбль неодноразово брав участь у різноманітних концертах, конкурсах, де виборював призові місця. Перше місце посів на Міжнародному фестивалі краян у Празі. Навчаючись у старших класах, Юлія виявила бажання окрім народних танців вивчати ще й бальні. Тому із задоволенням увійшла до складу танцювального ансамблю «Зірки Арчі», у якому займається уже чотири роки. Поряд із цим Юля Фрібер є президентом Міжнародного громадського об’єднання євроклубів «Ми і Європа», створеного за сприяння керівника ансамблю «Студанка» Лариси Лановик.

     Ще зі шкільних років дівчина працює позаштатним кореспондентом газети «RIA-Козятин». Надає перевагу матеріалам на культурну тематику, оскільки сама є учасницею багатьох мистецько-культурних заходів. Тому, коли постало питання, у якому ВНЗ і на якій спеціальності навчатися, то відповідь була однозначною – це журналістика. Подала документи до кількох українських «вишів», та вже отримавши результати (а пройшла одразу до кількох та ще й на різні спеціальності), обрала наш університет.

     Попри насичений навчальний процес Юлія знаходить час і для танців, зокрема бере активну участь у конкурсах та концертах у складі обох ансамблів, відвідує репетиції, а нині виявила інтерес ще й до сучасних танців. І журналістика, і танці є для неї однаково улюбленими, тому дівчина ні в якому разі не хоче полишати жодного із них. Обидві справи є творчими і допомагають їй реалізуватися у житті. Поєднувати захоплення неважко, бо натхнення для подальшої роботи черпає у самій праці і найбільшою винагородою для неї є визнання аудиторії.

     Юлія не збирається зупинятися на досягнутому і найближчим часом планує вступати на хореографічний факультет, щоб, працюючи журналістом, паралельно навчати маленьких діток танцювальному мистецтву.

Таня КЛИМНЮК


Категорія: Обличчя | Переглядів: 939 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0