Субота ,20.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Вересень » 8 » КАЗКОВІ «ДУБКИ» ДЛЯ ПРАКТИКАНТІВ ІЗ ПЕДАГОГІЧНОГО

20:31
КАЗКОВІ «ДУБКИ» ДЛЯ ПРАКТИКАНТІВ ІЗ ПЕДАГОГІЧНОГО


Кажуть, велика риба – це добре, та студенти, які стали новоспеченими вожатими в оздоровчо-відпочивальному дитячому таборі «Дубки» – ще краще.

Це альтернатива новомодним таборам відпочинку для дітей, що знаходиться в Жмеринському районі Вінницької області. Він дивує, приваблює та закохує, а інколи й розчаровує. Саме тут студенти-філологи Вінницького педуніверситету мали нагоду проходити педагогічну практику з 16 червня до 6 липня.

Перші враження третьокурсників факультету філології й журналістики ім. М. Стельмаха були досить неоднозначними: ліс, залізниця, відсутність доступу до Інтернету та мобільної мережі. Корпуси без звичних зручностей, навколо часто звучать російськомовні гасла. Та всі недоліки повністю перекреслює життєрадісна та перспективно-амбіційна позиція піонерів. Перша зміна у таборі прийняла невелику кількість дітей та сформувала 8 загонів.

«Дубки» – це веселі ігри, насичена розважальна програма, спортивні змагання та творчий фестиваль. Життя у таборі проходить у поєднанні дружби, справжнього дитинства і добрих традицій із сучасним підходом. Істотною особливістю, мабуть, усіх дитячих таборів є атмосфера щоденно набутого досвіду, нової та пізнавальної інформації, а ще відчуття реалізації творчих можливостей як дітей, так і їх наставників – вожатих.

На запитання про те, чим найбільше запам’яталися «Дубки» вожатим-практикантам, студентка Вікторія Супріган відповіла: «У дитячому таборі ми пережили дуже багато як позитивних, так і негативних моментів. Найкраще, що запам’ятаю назавжди – це мій 3 загін. Чудові діти, з якими ми плідно працювали і відпочивали разом упродовж 21 дня».

Робота вожатого – це неоціненний досвід, який яскраво демонструє особливості спілкування та роботи з дітьми будь-якої вікової категорії. Не обов’язково закінчувати музичну школу, театральний гурток чи школу мистецтв, щоб стати повноцінним вожатим. Достатньо лиш вірити в себе, прагнути до творчості та мати підтримку інших працівників табору, якої інколи, на жаль, не вистачало, а також варто пам’ятати про те, що наше завдання – залишити своїм дітям найкращі, найвеселіші, найцікавіші спогади про 21 день літа.

Отже, в думках студентів-філологів назавжди залишиться один із девізів оздоровчо-відпочивального дитячого табору: «Сделай выбор и не жди – поезжай скорей в «Дубки».

Роман КОПИЦЯ

 


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 530 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0