П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » ХОЧЕШ ЗМІНИТИ СВІТ – ПОЧНИ З СЕБЕ

21:18
ХОЧЕШ ЗМІНИТИ СВІТ – ПОЧНИ З СЕБЕ


Дуже часто можна почути на вулицях міста, в магазинах, трамваях чи будь-де невдоволення людей щодо влади. Буцім, якби вона була іншою, то жилося б краще. Те, що це світ такий, що по-іншому жити не можна, бо пропадеш... Та у чому ж проблема?

Люди настільки зневірились, що коли хочеш допомогти або підтримати когось, то вони з сумнівом поглядають на тебе, як на злочинця, який от-от зробить щось лихе. Кілька днів тому, стояла на трамвайній зупинці й спостерігала, як дорогу переходила бабуся з величезними важкими сумками. До неї підійшов молодий чоловік і запропонував допомогу. Старенька глянула на нього з обуренням і сказала: «Не треба мені ваша помощь, я сама всьо зроблю! Знаю вас таких! Сначала хароші-хароші, а потом і граблять, і квартири забирають! Ше чи пощастить живою зостатись!..», – і швидко пішла далі. Чоловік не міг зрозуміти, що сталось, адже він підійшов з добрими намірами, та ще й наслухався за це.

Все настільки змінилось, що не знаєш, чого чекати від людей. Та проблема криється не в чоловікові, що хотів допомогти, чи у бабусі. Ми можемо шукати проблему в будь-чому, будь-кому, тільки не в собі. Винуватимемо оті сумки, але не себе…

Ображаємося, що нікому довіритись, бо всі зраджують. Скаржимося, що люди навколо корисливі, стає ніяково, коли про нас пліткують. Ми можемо ходити і кричати, що нічого доброго в світі немає. Та якщо замислитися, то все можна змінити. Так-так! Зовсім усе! Починаючи з думок, бо вони – початок дій. Якщо ми будемо контролювати те, про що думаємо, то це буде першим кроком до покращення життя не тільки навколишнім, а й собі.

Вчені та медики з усього світу знаходять все більше доказів того, що 90% захворювань мають психосоматичний характер. На їхню думку, саме від психологічного стану залежить здоров’я людини.

Англійський геронтолог Джустін Гласе вважає, що людина помирає через погані думки. Біологи пояснили, що хронічні образи, злість, заздрість та інші негативні почуття та емоції викликають психологічний стрес. Цей стан організм сприймає як загрозу для життя, і це призводить до погіршення самопочуття та появи хвороб.

Науковці дійшли думки, що здоров’я та довголіття на 70% залежить від способу життя та мислення, на 18% – від генів, на 12% – від рівня збереження здоров’я. Про це повідомляє сайт www.medicinform.net.

Не існує нічого досконалого та ідеального – проблеми були, є, і будуть. Та їх можна подолати, якщо вірити в себе. З часом знайдуться однодумці і ця павутинка охопить увесь світ… Хтозна, можливо, саме ви будете героєм та рятівником планети?

Оксана ШЕРЕМЕТА


Категорія: Позиція | Переглядів: 951 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0