Четвер ,28.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Листопад » 28 » ХОРОШИЙ ФОТОГРАФ - НА ВАГУ ЗОЛОТА

23:03
ХОРОШИЙ ФОТОГРАФ - НА ВАГУ ЗОЛОТА


Майстер-клас від білоруського фотографа-аматора Миколи Лінніка відбувся у Вінницькому педуніверситеті 27 листопада. Розпочалася розмова з того, що гість розповів присутнім студентам-журналістам та студентам-рекламістам про свої перші кроки у творчому захопленні фотографією. Бажання фотографувати з'явилося у Миколи ще в дитинстві, коли його старшому брату батьки купили фотоапарат.

Так склалось, що закінчивши Мінський радіотехнічний університет, Микола Ліннік майже все життя пропрацював радіотехніком, але займатися фото він ніколи не полишав. Його роботи демонструвалися на виставках у Мінську, Гомелі, Москві та інших містах. Багато фоторепортажів робив і для білоруських газет. Спираючись на багаторічний досвід, фотограф поділився секретами своєї майстерності і з майбутнім поколінням. «Щоб зробити хорошу фотографію, - каже пан Микола, - потрібно зрозуміти людину, яку фотографуєш». Найголовніше у знімку, за його словами, емоції. Тобто для того, щоб знімок був вдалий, потрібно відчути те, що відчуває людина. Щоб зробити глибокий знімок, гість порадив студентам старатися вловити на фото погляд людини, її очі, адже вони - дзеркало душі. «Коли бачиш очі - бачиш людину», - зауважив фотограф.

Надзвичайно важливим М. Ліннік вважає дотримання фотографом етики. Висвітлив декілька ключових елементів у створенні хорошого знімку: фото краще робити з власного росту; щоб сфотографувати рух транспорту, спортивні змагання, або взагалі всі ті моменти, де є динаміка, потрібно налаштовувати ручний режим з пріоритетом на витримку; для того, щоб виділити людину з маси, або ж підкреслити на фото якийсь предмет, потрібно налаштувати ручний режим з пріоритетом на діафрагму. Гарним досвідом Микола Ліннік вважає відвідування виставок досвідчених фотографів, проведення власних.

Крім того, фотограф розповів коротку історію Білорусі і Литви, про сусідське життя Білорусі та України. Він вважає, що історія обох країн є важливою у створенні спільної культури. Так, зокрема, Микола Ліннік створив фотопроект «Синьоводська битва». Насамкінець запросив студентство на гостини до Білорусі.

Діана БАСАРАБ


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 563 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0