П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Листопад » 22 » КИТАЙЦІ У ПЕДУНІВЕРСИТЕТІ ВЧАТЬ УКРАЇНСЬКУ МОВУ

21:27
КИТАЙЦІ У ПЕДУНІВЕРСИТЕТІ ВЧАТЬ УКРАЇНСЬКУ МОВУ


Сьогодні в Україні здобувають освіту багато студентів (близько 60 000 осіб) з різних країн світу в 185 вищих навчальних закладах. Переважно – представники Азербайджану, Туркменістану та Індії. Велика кількість вступає у ВНЗ Харкова, Києва й Одеси. Цьогоріч на навчання до Вінницького педагогічного приїхали китайці.

Як відомо, у Вінниці найбільше студентів-іноземців є в технічному й медичному вишах. Традиційно учительський фах їх цікавить меншою мірою.

Нині ж гостей у педагогічному навчальному закладі привабив високий рівень кваліфікації викладачів-філологів. За словами проректора з науково-педагогічної роботи та освітньої інноватики педуніверситету Андрія Безуглого, делегація на чолі з головою китайського товариства «Шовковий Шлях» приїжджала на 105-річчя до ВДПУ ім. М. Коцюбинського. Відгуки про заклад були позитивними. Гості зауважили, що в нас їм сподобалося більше, ніж в окремих вишах їхньої держави.

Вищезгадана організація розвиває культурні зв’язки між країнами. Одна з видів діяльності – сприяти навчанню студентів за кордоном. Це своєрідний посередник, до якого можуть звернутися вступники із бажанням дізнатися про різноманітні ВНЗ. Товариство цікавиться, збирає інформацію, консультується щодо обраного закладу, аналізує умови навчання і проживання. Відтак, відбулося листування й із Вінницьким педуніверситетом. У результаті до вишу надійшла пропозиція. 9 абітурієнтів із Китаю виявили бажання вивчати українську мову. Проректор А. Безуглий зауважив, що це перший етап для іноземців, оскільки МОН України встановило і для них обов’язкове складання ЗНО.

Курси триватимуть упродовж 10 місяців. Українську мову для них викладає Василь Корженко, випускник філологічного факультету Вінницького педагогічного, який 20 років пропрацював зі студентами-іноземцями, зокрема у ВНТУ. Свого часу він розробив методику навчання нашої мови для китайців. Крім того, зараз і в педуніверситеті до друку готується допоміжна література.

Нові вихованці педагогічного відвідують по три пари кожного робочого дня з 13 листопада. Нині вже вітаються українською. Щоправда, труднощів додає те, що лише одна особа з-поміж них знає англійську. Цікаво, що серед іноземців не лише нещодавні випускники загальноосвітніх шкіл, а й докторант. Після закінчення мовних курсів китайці складатимуть ЗНО з української мови. Коли ж отримають сертифікати, вступатимуть на обрану спеціальність за бакалаврським ступенем вищої освіти, зокрема на факультеті дошкільної, початкової освіти та мистецтв Вінницького педуніверситету.

Ірина БОГАЧУК

 


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 683 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.4/9
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0