П`ятниця ,19.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Грудень » 8 » Книгу про історію Вінниці презентували у педуніверситеті

22:10
Книгу про історію Вінниці презентували у педуніверситеті


У Вінницькому педагогічному університеті відбулась презентація книги про історію нашого міста 8 грудня. Видання «Пам’ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця» – унікальне, в ньому йдеться про основні пам’ятки археології, історії, архітектури та містобудування міста над Бугом. Книгу написано доступною мовою. Вона стане в нагоді дослідникам старовини, історикам, викладачам, студентам, школярам, туристам, які проїздять до нашого міста, та всім, хто цікавиться історією.

Над книгою «Пам’ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця» працювало 26 авторів протягом семи років. Інформація у ній подана за назвами вулиць міста. Незабаром з виданням можна буде ознайомитись у бібліотеках та навчальних закладах міста.

«Я хочу подякувати авторському колективу, який працював над книгою «Пам’ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця». Ви дійсно доклали дуже багато зусиль щоб віднайти правдиві факти про наше місто, як воно розвивалось, які видатні люди працювали в ньому. Через книгу ви доносите все це до наших майбутніх поколінь», – каже заступник міського голови Галина Якубович.

«У нашому місті чимало робиться для того, щоб воно мало своє історичне обличчя. До цього докладає зусилля історична громада, мешканці Вінниці. А також – міський голова Сергій Моргунов, який за фахом історик і робить багато для того, щоб історія нашого міста досліджувалась, і, в тому числі, щоб з’явилось презентоване сьогодні видання. Коли Сергій Анатолійович дізнався, про те, що історики зібрали певний матеріал про пам’ятки нашого міста, фактично він запропонував підготувати таке науково-довідкове видання. До речі, Сергій Анатолійович сам є співавтором цієї книги», – зазначив доцент, декан факультету історії, етнології і права Юрій Зінько.

Доцент кафедри історії та культури України Вінницького педагогічного університету та співавтор книги Анатолій Войнаровський, розповів, що робота над виданням тривала досить довго.

«Більшість авторів – це колектив факультету історії, етнології і права Вінницького педагогічного університету. Під час роботи автори використовували свої особисті архіви. Вінниця дійсно дуже багата на історію, взявши одну вулицю ми можемо назвати цілу низку людей, які жили на ній та мали світове визнання, значення в державній політиці, науковій сфері тощо. Ми відшуковували історії людей, хтось з них все життя провів у Вінниці, хтось – лише якийсь період. Ми показали як місто змінювалось. Взагалі, досліджувати це було досить важко, адже місто дуже серйозно постраждало в роки військових лихоліть 1918-1921, були знищені релігійні пам’ятки, в роки окупації – пограбовані архіви і музеї. Найбільш цінні експонати вивезли», – каже Анатолій Войнаровський.

Історик Олександр Федоришен зазначив, що поява цієї книги є великою подією для міста.

За інформацією

Департаменту у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю

Вінницької міської ради


Категорія: Витоки | Переглядів: 405 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0