Четвер ,18.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2010 » Грудень » 8 » «Led Wind»: «НЕ ЗУПИНЯЙТЕСЯ, НАВІТЬ ЯКЩО В ОБЛИЧЧЯ ДМЕ ВІТЕР ЗІ СВИНЦЮ»

00:52
«Led Wind»: «НЕ ЗУПИНЯЙТЕСЯ, НАВІТЬ ЯКЩО В ОБЛИЧЧЯ ДМЕ ВІТЕР ЗІ СВИНЦЮ»


«Led Wind» – один із найвідоміших та найкреативніших гуртів Вінниці. Ми можемо пишатися ним: майже всі учасники – випускники педуніверситету, а гітарист Микола Андрущенко – студент четвертого курсу ІМФіТО. Про ідею створення гурту та те, як барабанщик став гітаристом, а гітарист пише дисертацію, хлопці розповіли у невеличкому інтерв’ю.

- Як було засновано гурт? Що означає назва?

Андрій Поль (вокаліст): Думка створити гурт зародилася у нас з Сергієм Коновалом ще у 2004 році. Остаточно команда сформувалася у 2009-му. Ми знайшли Миколу, який уже грав на барабанах в іншому гурті. Вирішили зробити його гітаристом. Микола, у свою чергу, привів басиста Богдана Тесленка.

Микола Андрущенко (гітарист): Мені здається, що ми зібралися не просто так, усе було заплановано долею. Наприклад, ми із Сергієм родом з одного міста, але до створення гурту не зустрічалися. Познайомилися банально – у соціальній мережі.

Андрій: А барабанщика зустріли в поїзді, коли з Сергієм їхали в гори. Щодо назви… Нас завжди приваблювала ідея боротьби, життя і смерті, тому деяким текстам притаманна двозначність. Наша назва відображає цю думку. «Led Wind» у перекладі означає «свинцевий вітер». Це означає, що потрібно йти вперед, крізь всі негаразди, і не зупинятися навіть тоді, коли в обличчя дме вітер зі свинцю.

- У вас є альбоми?

Андрій: У нас Інтернет-сингл із трьох композицій. Нині працюємо над дебютним альбомом, до якого ввійде 11 композицій. Це будуть як старі, так і зовсім нові пісні. Із записом нам допомагає надзвичайно професійний музикант – барабанщик Денис Шинкевич («Серце Дженіфер»). А ще до альбому увійде дебютна праця Колі Андрущенка.

Микола: Буде кілька композицій англійською мовою – своєрідний внесок у подальший розвиток гурту. Також наші пісні потраплять до збірника «Vinnitsya in rock».

- У якому стилі ви граєте?

Андрій: Ми граємо альтернативний хард-рок з елементами пост-гранжу. У нових композиціях є елементи метал-кору.

Микола: Стиль неоднозначний. Наш формат – для слухачів будь-якого віку. Граємо як важку музику, так і пісні поп-рокового звучання.

- Як ставитеся до фанатів?

Андрій: Поважаємо. Вони – наче ще один учасник гурту. Ми не займаємося акторством на сцені. Головне – щирі емоції. Відриваємося разом із публікою. Без них немає нас.

- Яка атмосфера панує у гурті?

Микола: Досить специфічна, але при цьому команда у нас дружна і міцна. У кожного свої принципи і правила, різні музичні смаки. Але завжди тримаємося разом.

- Що надихає на створення композицій?

Андрій: Все, що у піснях – пережите нами. Нічого вигаданого немає. Надихають близькі, рідні люди, яких любиш, певні ситуації.

- Кредо життя.

Андрій: Це слова « The Rolling Stones»: «You can make it, if you try» – «Ти зробиш це, якщо спробуєш». Сенс життя – це почуття та кохані люди.

Каріна НГОМА
Фото Ярослава НАСКРИПНЯКА


Категорія: Різне | Переглядів: 794 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0