Середа ,24.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Література
ВІННИЦЬКИЙ ХРОНОСКОП

Презентація книги історика, екскурсовода, дослідника Вінницької старовини Олександра Федоришена «Вінниця. Історія іншого часу (історичний хроноскоп)» відбулась у читальній залі бібліотеки Вінницького педуніверситету. Модератором дійства виступив викладач кафедри української літератури Олександр Вешелені.

Разом із автором видання завітав до книгозбірні один із фундаторів проекту, засновник Вінницького міського товариства колекціонерів А.О. Гродецький. Зустріч пройшла на одному подиху. На згадку гості залишили свій автограф та подарували бібліотеці екземпляр цього краєзнавчого видання.

...
Читати далі...
.

 

«ІЛОВАЙСЬК» – КНИГА, ЩО ДАРУЄ НАДІЮ

16 грудня до Вінницького педуніверситету завітав письменник та журналіст Євген Положій. Автор презентував викладачам та студентам свою нову книгу «Іловайськ».

Роман «Іловайськ» став відображенням тих подій, що нині найбільше хвилюють український народ. Головною особливістю книги є те, що вона побудована на інтерв’ю та видана українською та російською мовами. Сам письменник пояснив, що його видання: «Це не трилогія подій війни, а роман про те, як війна дегуманізує людину». Як попри пережитий жах, люди змогли зберегти честь та відданість рідній державі.

...
Читати далі...
.

 

«БУТИ ПИСЬМЕННИКОМ – МАТИ СПІВРОЗМОВНИКА»

15 грудня у Вінницькому педуніверситеті відбулася презентація роману української письменниці Оксани Луцишиної. Авторка кількох збірок віршів і малої прози представила студентам інституту філології й журналістики свій другий роман «Любовне життя».

Оксана Луцишина проживає в місті Тампа (Флорида, США), викладає в університеті Південної Флориди. Екзотична природа, незвична для нашої співвітчизниці, справляє на неї неймовірне враження. В Україну поетеса приїжджає періодично, але всього на 6 місяців. Достатньо добре володіє інструментарієм мови і літератури США: «У нас є певний градус емоційності, а англомовна культура значно сухіша».

Письменниця поділилася зі студентами деякими деталями зі свого життя, зокрема розповіла про творчість. Повідала, що починала писати російською мовою. Мотивом написання першого вірша був конфлікт із бать ...
Читати далі...
.

 

«СТИХІЇ І ЛІТЕРИ» КАТЕРИНИ ДЕВДЕРИ

Днями до альма-матер завітала молода, талановита поетка Катерина Девдера з презентацією нової книжки «Стихії і літери». Учасники літературної студії «Вітрила» разом із викладачами кафедри української літератури Вінницького педуніверситету привітно зустріли й поспілкувалися з колишньою студенткою.

Катерина розповіла про дивовижну історію створення своєї другої книжки: «Ще з часів навчання разом зі своїми друзями започаткувала традицію – кожного року відвідувати проект «Молода республіка поетів» у Львові. Утім, лише цьогоріч чомусь не мала такого сильного запалу як раніше, їхала зовсім неохоче, а ще й застуд ...
Читати далі...
.

 

ПОДОРОЖ У ЧАСІ ВІД ТАРАСА ПРОХАСЬКА

Сучасний український письменник, журналіст Тарас Прохасько завітав до Вінниці, де презентував студентам Вінницького педуніверситету  свій авторський курс «Письмо як світогляд».

Автор більше десяти книжок прози, лауреат багатьох літературних премій (зокрема, «Книга року BBC» та премії Джозефа Конрада)  вирішив поділитися із потенційними читачами досвідом творення літературних текстів.

Тарас Прохасько називає літературу самовираженням і стверджує, що усі люди хочуть писати. Письменник пояснює, що книга – це мандрівка, яка стирає часовий простір і дозволяє поринути у бажаний нам світ.

«Модна хвиля» все більше набирає обертів у  суспільстві, тому сучасний письменник ділиться своїми правилами написання творів та цікавим будуванням речень. Студенти дізнались про те, як власний світогляд вплива ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0