Середа ,24.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Література
«АЛЕ Ж ТИ ЛЮДИНА, ТЕБЕ НЕ ВПІЙМАЄ НІХТО…»

Вінницький педуніверситет щоразу з великою радістю й гордістю зустрічає талановитих випускників. 16 листопада завітала Катерина Девдера – молода українська поетеса, науковець, перекладач, аспірантка Інституту літератури імені Тараса Шевченка Національної академії наук України. Студенти й викладачі Інституту філології й журналістики мали нагоду бути присутніми на лекції–семінарі, який так гармонійно можна поєднати з атмосферою добра, миру й терпимості, адже саме 16 листопада, починаючи із 1995 року, увесь світ святкує день толерантності.

Тема лекційного заняття Катерини Девдери полонила увагу слухачів із перших хвилин зустрічі. Говорили про Олега Лишегу: українського поета, прозаїка, драматурга, перекладача, художника й скульптора. Його поезію немає з чим порівнювати, вона самодостатня, вичерпна, надзвичайно метафорична й образна. «Не можу зг ...
Читати далі...
.

 

«ПОДИХ НА АРКУШ»

У рамках книжкового клубу «Автограф» в бібліотеці Вінницького педуніверситету відбувся творчий вечір «Подих на аркуш», присвячений пам’яті К. Крижанівського (до 90-річчя від дня народження) та презентація авторської книги «Діагноз – імперія».

Коммир Крижанівський (дивне ім’я для сучасників, що означає комуністичний мир) народився 30 жовтня 1925 року у Вінниці. Батько – учасник революції, офіцер. Мати – репресована у 1938 році. Коммир Петрович закінчив Вінницький педінститут 1950 року, у 1955 році – філософський факультет МДУ (з відзнакою), пізніше – аспірантуру Київського університету імені Т. Шевченка. Він – автор 40 наукових статей. Працював викладачем у Вінницькому педінституті більше 14 років, а у 1977 році був звільнений за антирадянську діяльність.

Комм ...
Читати далі...
.

 

ВАСИЛЬ КОБЕЦЬ: «ЛЮБОВ – ЦЕ СЯЙВО ПОЛУМ’ЯНЕ»

У концертній залі обласної філармонії «Плеяда» відомий вінницький письменник і громадський діяч, голова Конгресу української інтелігенції Вінниччини Василь Кобець відзначав своє 70-річчя.

Ще з молодих років він зарекомендував себе як талановита, відповідальна особистість. Із 10-го класу працював завідувачем клубу в Старому Дашеві та Леухах. У 1962 році став студентом Вінницького педагогічного інституту ...
Читати далі...
.

 

У ВІННИЦІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ «ПРИТУЛОК ДЛЯ БЛАЗНІВ»

На початку листопада в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. Тімірязєва відбулася презентація книги нашого земляка-подолянина Олега Чорногуза «Притулок для блазнів», що представлена президією Національної спілки письменників України на здобуття Шевченківської премії 2014 року. До книги ввійшли дві комедії та однойменний роман.

Сатирично-гумористичний роман викриває «панівну верхівку», сміх с ...
Читати далі...
.

 

«СТО РОКІВ САМОТНОСТІ»

Це дивна книжка і в цьому її краса. Нагромадження безкінечної вервечки ауреліан, хосе аркадій, урсул, амарант та рамедіос Буендіа трохи збиває з пантелику… Однакові імена героїв заплутують, безкінечні події заступають минулі і ви не можете згадати, про що читали, наприклад, день тому… А потім пригадуєте. І ця дивна читальна амнезія солодко бентежить мозок. Твір просякнутий якоюсь крикливою філософською істиною, але її крик німий, самотній, незрозумілий, такий, як і герої роману.

Ми всі самотні, й інколи ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 6 7 8 9 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0