П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Грудень » 16 » Любов Іванова - ВОЛОНТЕР РОКУ

01:57
Любов Іванова - ВОЛОНТЕР РОКУ


     Студентка І курсу Любов Іванова – волонтер, досвід якого налічує уже 4 роки. Хоч у цій благородній справі вона недовго, та має цілий арсенал нагород. Вона – активна, працелюбна, милосердна та доброзичлива людина.
 
     - Любо, як і коли ти вирішила займатися волонтерством?
     -    Волонтерством я почала займатися чотири роки тому, коли до нас у школу приїхали соціальні працівники і розповіли, що створюється школа волонтерів Вінницького району. Їм потрібні були по 2 представники з кожної школи. Я та моя однокласниця погодились на це.
 
     - З чого почалась ваша робота?
     -    Ми їздили до Вінниці у райдержадміністрацію, де проводили різні тренінги, навчились керуватись правилом «рівний рівному». Ми обговорювали проблеми молоді, зокрема  СНІДу, алкоголізму та наркоманії. Набувши досвіду у волонтерській школі, ми  передали його до нашої школи.

     -    Чи брали ви участь у конкурсах волонтерів?
     -    Так. У жовтні 2008 року ми взяли участь у Міжнародному конкурсі волонтерів «Служіння заради миру». Для цього потрібно було відправити в Київ власний проект на цю тему, що ми і зробили. Там було представлено більше 80-ти проектів з усієї Європи. Ми зробили презентацію з 20-и слайдів на 7 хвилин, за основу якого взяли розповідь про дитячий будинок «Родинний дім» у смт. Вороновиця. Наш проект ввійшов у десятку найкращих, і ми поїхали до Києва, щоб презентувати його у фіналі, де зайняли перше місце. За це ми отримали приз – комп’ютер, який нам особисто подарувала Влада Литовченко. Також присудили «Приз глядацьких симпатій», за що були нагороджені DVD-плеєром.

     -      А про що, власне, йдеться у презентації?
     -     У ній показані різні життєві історії, сповнені душевних переживань. Так, одного хлопчика взагалі знайшли на смітнику, у багатьох батьки були алкоголіками і били їх. Іншого малюка мати свідомо віддала в дитячий будинок і пішла гуляти. Таких історій було багато.

     -    Як ти отримала звання «Молода людина року»?
     -    Якось працівник соціальної служби Надія Кирилівна запропонувала мені взяти участь у конкурсі «Молода людина року-2009». Я надіслала свою анкету, і 22 червня отримала повідомлення, що стала переможцем у номінації «Молода людина року. Волонтер року». А 24 червня відбулася урочиста церемонія нагородження, під час якої мені вручили диплом, статуетку «Ніка» і телевізор.

Наш кор.

Категорія: Обличчя | Переглядів: 821 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1

0  
1 Алёнка   (15.02.2010 19:46) [Материал]
respect

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0