П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Березень » 26 » МИ НЕ МОЖЕМО СХОВАТИСЯ ВІД НОВИН

15:44
МИ НЕ МОЖЕМО СХОВАТИСЯ ВІД НОВИН


Культурно-освітній проект у м. Києві – перший Музей Новин України, приурочений 20-річчю програми ТСН, відвідали студенти-журналісти Вінницького педуніверситету разом із наставником, завідувачем кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю, доцентом Віталієм Гандзюком 22 березня.

Відчути цінність поїздки першокурсникам і третьокурсникам довелося ще рано-вранці, оскільки прокинутися та встигнути на потяг до того, як зійде сонце, не всім до снаги.

Більше того, 3 години поїздки минали довго, здавалося навіть, що можна відчути процес власного старіння. Як наслідок: втома в тандемі з частими позіханнями «супроводжували» студентів аж до останньої зупинки. Та це навіть важко порівняти з зарядом позитиву, з яким вони повертатимуться додому.

Гостей м. Київ зазвичай зустрічає холодно, й мова йде зовсім не про погоду. Божевільний темп життя, забруднене повітря й усюдисуща апатія перетворюють столичне життя на рутинне виживання. Через це, зустрівши усміхнену людину в метро, можна впевнено сказати, що вона не місцева. Не дивно, що в натовпі майбутні журналісти вирізнялися яскравим блиском очей.

Зібравшись поблизу МК «Мистецький Арсенал», всі ділилися сподіваннями та ідеями щодо майбутньої виставки. «ТСН» справді вдалося здивувати кожного. Уже за кілька десятків метрів від входу на роздоріжжі між Музеєм Новин та виставкою робіт художника Олександра Гнилицького вражав величезний двигун найбільшого у світі українського літака АН-225 «Мрія». Усе тільки починалося, ніхто не міг уявити, що чекає далі…

Недовго поблукавши білосніжними коридорами, відвідувачі нарешті потрапили до першої інтерактивної зони. Величезна зала з десятками телеекранів здивувала безліччю картинок і постійним шумом голосів.

Далі майбутні журналісти мали нагоду дізнатися, як створюють новини, які саме люди стають героями програм і чи змінюється їхнє життя після виходу матеріалу в ефір. До того ж, оцінили роль ведучих у цьому процесі. Варто було лише оглянутися, як в очі кидалося безліч яскравих стендів і неповторних експонатів із різноманітною інформацією.

Окрему частину експозиції присвячено сотні головних новин незалежної України. Над їхнім вибором працювало журі, у складі якого понад 30 експертів: істориків, політологів, соціологів, журналістів, громадських діячів, лідерів думок. Та за популярністю серед гостей це програвало так званій телестудії, де кожен міг спробувати себе ведучим чи репортером та створити власну телевізійну новину.

Не менш вражаючими стали окуляри VR, за допомогою яких охочі могли потрапити у віртуальну реальність та опинитися у Верховній Раді України чи в зоні АТО. Єдиним невеликим недоліком екскурсії були надокучливі школярі. Їхня невгамовність та неслухняність дещо заважала іншим вдосталь насолодитися перебуванням в Музеї Новин.

В останні години перед від’їздом до м. Вінниці студенти-журналісти розважалися по-різному. Гуляли Хрещатиком, відвідували інші культурні заклади й наостанок просто каталися в метро.

Дорога назад була легкою, оскільки всі охоче ділились враженнями, емоціями та гарним настроєм один з одним.

Євгеній ГУСЄВ

Фото Олександра КОНКОЛА, Марини СЕРБІНОВИЧ


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 463 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0