П`ятниця ,19.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Грудень » 15 » МОЄ МАЛЕНЬКЕ БІЛЕ ВЕДМЕЖА

19:50
МОЄ МАЛЕНЬКЕ БІЛЕ ВЕДМЕЖА


Коли тихо падає сніг, я згадую, що люблю зиму. Люблю скрип морозу під ногами, звуки хурделиці за вікном. Люблю.

 Люблю зиму за довгі ігри з братом в сніжки, катання на лижах і ковзанах. Люблю за те, що ми можемо зліпити на подвір’ї сніговика та сміятися. Сміятися. Дзвінко і голосно.

 Люблю за Новий рік, святкову ялинку. Люблю через те, що мій тато – Дід Мороз. Він сам мені казав. І мама говорила не раз, коли я, налякана, прокидалася в ночі: „Батько не прийде!?” Я знаю, він – Дід Мороз.  Тому й не прийде. Так, Дід Мороз. Навіть одного разу подарунок мені приніс – маленьке біле ведмежа з відірваною лапою. Я заплакала, а він сказав, що воно найкраще, що ні в кого такого немає. Вірю. Немає. Ніколи з ним не розлучаюся.

Коли тихо падає сніг, я  чомусь все частіше бачу тебе. Ти постійно сидиш на підвіконні з сумною посмішкою. Я бачу тебе, та не знаю твого імені. Чому ти тікаєш, коли я починаю з тобою говорити? Ти постійно сидиш на підвіконні і дивишся, як внизу різнобарвними вогнями світиться місто, гудять сирени машин, кудись поспішають перехожі й тихо падає сніг.

Холодно. Гуляє віхола. Мороз малює на вікні візерунки. Ти прикладаєш до серця улюблену іграшку і, прилипаючи щокою до шибки, обводиш пальцями малюнки зими. Вихід завжди є. Та чомусь біле стає червоним, гаряче – холодним. Ти лякаєш мене. Я не розумію. Я просто не розумію. Не зникай. Тільки не зникай.

Мені сьогодні так сумно. Кажуть, цієї зими снігу не буде. Люди, схаменіться! Навколо ж сніг. Тихо падає сніг. Я бачу його в очах, у словах. Він  кожної миті тане на губах, вкриває  плечі, пестить волосся, заходить в душу. Навіть у моїх руках сніг. Це справжня зима.

Сьогодні прочитала в газеті, що хтось вистрибнув з вікна.  Так, сумно. На дорозі лежить одноногий ведмедик, і мама нарешті сказала: „Катрусю, Діда Мороза нема!”

Катерина ЛЯШЕВСЬКА


Категорія: Потаємне | Переглядів: 427 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0