П`ятниця ,19.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Вересень » 19 » НА ІМЕНИНИ ДО КОЦЮБИНСЬКОГО

19:47
НА ІМЕНИНИ ДО КОЦЮБИНСЬКОГО


Літературно-музичну композицію з нагоди 153-річниці від дня народження Михайла Коцюбинського підготували студенти і викладачі факультету філології й журналістики імені Михайла Стельмаха Вінницького педуніверситету.

Захід вшанування пам'яті Великого Сонцепоклонника розпочав вокальний ансамбль студентів-філологів «MezzoForte» композицією «Я піду в далекі гори».

З вітальним словом виступила старший викладач кафедри української літератури Вікторія Ткаченко, яка згадала яскраві біографічними моменти життя письменника. Наголосила на неоціненному внеску митця, його значущість у сьогоденні. Побажала всім мирного, сонячного неба.

Михайло Коцюбинський – постать, яка навряд чи потребує представлення. Вінничани люблять його по-різному. Хтось цінує внесок у суспільне життя міста, а хтось зачитується творами. Авторський вірш, присвячений митцеві, презентував поет, доцент кафедри української літератури Віктор Крупка.

Зворушливою прозою звучав уривок з новели «Intermezzo» у виконанні студентки факультету філології й журналістики ім. М. Стельмаха Олександри Корнієнко. На заклик ведучих свята Єлисея Комарницького й Вероніки Ганай студенти поклали квіти до погруддя Сонцепоклонника. Піснею «Пшеничне перевесло» завершувала дійство студентка-журналістка Юлія Донченко.

Цінуймо спадок, який нам залишив Михайло Коцюбинський. Читаймо його твори, пишаймося ними, бо у них велика любов, яка оберігає й возвеличує!

Юлія ДОНЧЕНКО


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 686 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0