Субота ,20.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Грудень » 20 » «НАУКА ЯК МИСТЕЦТВО»

20:44
«НАУКА ЯК МИСТЕЦТВО»


Презентація україномовного науково-популярного журналу «Куншт» відбулася у Вінницькому педуніверситеті. Випускові редактори Микола Рачок і Юлія Білоус представили сьомий випуск свого журналу на факультеті іноземних мов. Девізом презентації став слоган «Наука як мистецтво».

Микола розповів про історію створення й процес роботи команди над виданням. Коли з українського ринку зник «National Geographic», студенти третього курсу Інституту міжнародних відносин Київського університету імені Т. Шевченка Ангеліна Безнесюк і Кирило Бескоровайний зрозуміли, що читати їм стало нічого. Тож вирішили взяти все у свої руки й разом з ровесниками випускати власний журнал під назвою «Куншт» (ред., – картинка). У журналі функціонують рубрики «Наука», «Фоторепортаж», «Думка експерта», «Наукова фантастика», «Особа» тощо. У видання напрочуд креативний графічний дизайн, кожне зображення має глибоку ідею, пояснює суть викладеного матеріалу. Наприклад, статтю про науку в КНДР художники проілюстрували зображеннями китайських кішок.

Перший номер мав 100 сторінок і наклад у розмірі 1000 примірників (зараз – 2000). Це було дебютне видання спроб і помилок, проте розкупили його дуже швидко. Навіть засновник не має у власній колекції першого номера. Журнал з’являється на світ щоквартально. Випускова команда складається з семи членів, що перебувають у Німеччині, Фінляндії, Україні. Часто вони збираються в одній із кав’ярень Києва для так званого «брейнштормінгу», під час якого розробляють «кістяк» наступної теми номера. Серед дописувачів статей – нобелівські лауреати, літературознавці, письменники, кандидати наук і студенти.

Учасники презентації мали змогу погортати журнал і переконатися в його оригінальності. Чого варті лише заголовки статей: «Він, Вона, Вино», «Зю-зю-зю» (наукове пояснення користі джмелів), «Наука в Австралії».

Наостанок Микола Рачок зазначив, що восьмий випуск часопису вийде 25 грудня (якраз під ялинку). Журнал також співпрацює з благодійним фондом «Tabletochki». Тож 30% прибутку з кожного придбаного на сайті останнього річного номера, журнал перераховує для допомоги онкохворим дітям.

Тетяна ОЛІЙНИК


Категорія: Література | Переглядів: 542 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0