Субота ,20.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Грудень » 20 » «Олімпік» - команда з хокею на траві: історія успіху

02:24
«Олімпік» - команда з хокею на траві: історія успіху


     Хокей на траві – порівняно молодий вид спорту. В Україні перші команди «хокеїстів» з’явилися у Харкові та Борисполі у 1974 році. 28 років тому на факультеті фізичного виховання педагогічного інституту з ініціативи Вінницького облспорткомітету було створено першу в нашій області команду з хокею на траві «Олімпік».

     1986 рік став успішним для команди: у фінальному турнірі чемпіонату УРСР в Алушті вінничани здобули перше місце. У 1991 році в останньому чемпіонаті СРСР зайняли третє місце серед команд Першої ліги. У 1993 і 1994 роках почали проводитися національні змагання України, де команда зайняла третє та друге місця. Згодом «Олімпік» вперше серед ігрових команд нашої області стає чемпіоном України і виборав право представляти нашу державу на змаганнях за Кубок Європейських чемпіонів у Відні 25 травня 1996 року.

     Поряд із хокеєм на траві популярність має гра в індорхокей. Вінничани у цьому виді спорту займають провідну позицію в Україні. Фіналу Чемпіонату України передували міжнародні змагання розіграшу за Кубок Європейських чемпіонів у дивізіоні «С», що проводився 1999 року в Будапешті. Вдалі виступи у груповому раунді вивели команду до півфіналу, де «Олімпіку» протистояв господар змагань – угорський «Роско». Подоляни програли, але в боротьбі за третє місце не залишили жодних шансів на перемогу своїм суперникам – португальському «Порто».

     Команда «Олімпік» Вінницького педуніверситету є одним із флагманів українського хокею на траві. Вона є шестиразовим чемпіоном України, одинадцятиразовим володарем срібних медалей. Вінничани двічі завойовували Кубок України, у 1999 та 2003 роках вони вибороли золоті медалі на І та ІІ літніх спортивних іграх України, двічі вигравали Кубок «Челенджер». Вперше цю нагороду «Олімпік» здобув у 2006 року, вигравши в португальському місті Лоасада.

     Протягом чверть століття з командою працює висококваліфікований тандем: Заслужений тренер України Віктор Костюкевич і тренер вищої категорії, суддя міжнародної категорії Олександр Перепелиця. Віктор Митрофанович з 2003 року очолює жіночу Національну збірну команду, а Олександр Анатолійович з 2005 року є старшим тренером молодіжної збірної команди України.

     На досягнутому «Олімпік» не зупиняється. Покоління гравців змінюється, але мета завжди одна – впевнено й за будь-яких обставин йти до перемоги, до Олімпу і прославляти наш університет, Вінницю, Україну на міжнародному рівні.

Сашко ТКАЧУК

Категорія: Різне | Переглядів: 879 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0