П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Грудень » 16 » «Передзвін століть» відтворив дух минулого

02:02
«Передзвін століть» відтворив дух минулого


     Понад 970 років тому над Россю пролунав перший православний дзвін. Почути його вдруге вдалося 18  вересня на центральній площі міста Біла Церква, де  вперше в Україні було організовано молодіжний концерт за участю відомих естрадних виконавців.

     Саме у цьому місті відбулась перекличка віків, яка вкарбувалась в історію під назвою «Передзвін століть». Дійство проходило з нагоди святкування 15-річчя  Білоцерківської єпархії. Особливо незвичним було поєднання церковного дзвіну із сучасною музикою. Відчути атмосферу свята вдалось вінницьким кореспондентам.

     Організаторами свята стала Білоцерківська єпархія УПЦ, автори проекту – отець Максим Волинець та член-кореспондент Української Академії наук Сергій Істомін. Здавалось би, який зв'язок має церква з вподобаннями сучасної молоді?! На це питання відповів один із авторів проекту – отець Максим:

     — Насамперед, ми не агітуємо, а просто хочемо донести молоді, що у кожного із нас своя Істина. Наша мета – спрямувати молодь на роздуми про людське, навернути на праведний шлях тих, хто заблукав у пітьмі сьогодення. Церква не відвертається від молоді, а сприймає її такою, яка вона є. Адже змінилось покоління, змінився світ…

     Учасниками  свята стали відомі українські гурти:  «С.К.А.Й.», дует «Анна-Марія, «Хочу ЩЕ!», «Bahroma», «Монте Крісто», «W.H.I.T.E», «Мурені», «За край», «Дюк Тайм», «Рура», «vizuMix project», «Димна суміш»,  ансамбль дзвонарів «Подільські дзвони» і хор Київської Духовної Академії.
Чи стане концерт корисним для молоді, учасники заходу відповідали майже ідентично:

     - В такому концертному проекті беремо участь вперше, ? розповідають дівчата з дуету «Анна-Марія» (учасниці проекту «Шанс»). Ми впевнені, що молодь отримає не лише позитивний заряд емоцій, а й частинку духовності.

     - Впевнений, такі концерти варті уваги. «Передзвін століть» допоможе кожному, хто постав перед вибором, зробити правильні висновки, - зауважив соліст гурту «С.К.А.Й» Олег Собчук.

     Кульмінаційну частину концерту відкрив Шаргородський ансамбль дзвонарів «Подільські дзвони» (диригент Олексендр Євдокімов). Такий музичний супровід приємно вразив публіку. Адже на теренах України це – єдиний ансамбль, який володіє мистецтвом гри на дзвонах. Найбільший дзвін «Благосвіт» має вагу 100 кг.

     Наприкінці свята під звуки мелодійних дзвонів гостей здивував незабутній феєрверк. «Передзвін століть» відтворив дух минулого та поєднав його із сучасністю, нагадавши, що «змінилось покоління, змінився світ». І те, що було колись, повинно відроджуватись і жити вічно.

Мар’яна ВОРОНЮК
Тетяна КУПЧИШЕНА

Категорія: Витоки | Переглядів: 800 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0