Четвер ,28.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Жовтень » 12 » ПОГАНЦІ РЯТУЮТЬ СВІТ

19:18
ПОГАНЦІ РЯТУЮТЬ СВІТ


Драйв, мила жорстокість, криваві бійні і навіть чарівна історія кохання. Так, це вона – популярна кінострічка «Загін самовбивців». Західні критики залишили несхвальні відгуки про фільм, але мільйони глядачів у захваті від динамічності  сюжету та яскравих образів. Не робитимемо вигляд царя Соломона, хай правда буде в кожного своя, та загляньмо в мікроскоп кіноіндустрії.

Цинічна чиновниця Аманда Воллер пропонує створити спецзагін із талановитих і страшенно харизматичних поганців для боротьби з героєм американських коміксів – Суперменом, що виявився небезпечним для країни. Внаслідок його зіткнення з генералом Зодом, у кіношних американців ледве не сталися події не менш трагічні, ніж 11 вересня 2001 року. Тож у такому випадку навіть група ув’язнених згодилася на роль захисників Батьківщини.  Крім того, якщо ситуація матиме нещасливу кінцівку, уряд без особливого жалю змириться з такою втратою.  Щоб контролювати терористів, у їхні тіла вшивають мікрочіпи, за допомогою яких можна нейтралізувати того чи іншого поганця будь-якої миті.

Спостерігати за спецзагоном цікаво, тому що внутрішня атмосфера загострюється щохвилини. Дедшот сперечається з Ріком Флегом, капітан Бумеранг знущається з Ель Діабло, Харлі Квін фліртує з Дедшотом. Потім всі з’ясовують стосунки у сцені, яка з непереконливим успіхом намагається додати фільму драматичності. Яскравості додає якісна робота акторів. Вілл Сміт перетворив Дедшота в типового «свого» героя, такого собі брутального гумориста. Що виявилося недаремним, адже депресивний і цинічний найманець з коміксів не увійшов би до загальної атмосфери кінокартини.  Вражаючи акторською грою, Марго Роббі була неймовірно шаленою Харлі Квін, яка неначе зійшла з екрану 1990-х років.  Герою Джареда Лето режисер надав надто мало часу. 25 хвилин Джокер був у кадрі, але його образ закохав у себе не лише «міс Скаженість», а  й усіх дівчат, які люблять поганих хлопців. Розчаруванням глядачів став нерозкритий та погано зіграний образ відьми топ-моделлю Карою Делевінь. Певно, професія не допомогла дівчині в акторстві. 

У кінострічці чудово працює формула «люди проти зомбі». Поганців із загону не потрібно робити насильно позитивними. Вони відрізняються від супротивників тим, що в глибині своїх «чорних» сердець все-таки залишаються хорошими людьми. Навіть без бомб у тілі їм вистачило б духу й мужності протистояти істинному злу.

Загалом поганці чимало жартують, руйнують будівлі, поводяться непристойно. Кінострічка ледве не отримала рейтинг «для дорослих». За кадром звучить музика особливих сфер – «Богемська рапсодія» Queen, злісний реп раннього Емінема та американські балади. Виробничий бюджет складає 175 мільйонів доларів, але всі витрати на створення фільму оцінують у 400 млн.  Це означає, що в нейтралітет фільм вийде не раніше, ніж назбирає в прокаті 800 млн. Станом на вересень 2016 року нараховано 720 млн. доларів.

Перевагою кінострічки є те, що DC наважилися вийти зі свого похмурого стилю і зробити щось легке, веселе та хуліганське. Це дає їх франшизам більше простору для маневру. Отож, чи була виправданою грандіозна популярність фільму задовго до його виходу, вирішувати вам.

Ірина МІРОШНІЧЕНКО


Категорія: Різне | Переглядів: 416 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0