Субота ,20.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Березень » 21 » «ПРИРОДА – МАЙСТЕРНЯ, А ЛЮДИНА В НІЙ – ПРАЦІВНИК»

20:56
«ПРИРОДА – МАЙСТЕРНЯ, А ЛЮДИНА В НІЙ – ПРАЦІВНИК»


Зустріч першокурсників напряму підготовки «Журналістика» Вінницького педуніверситету з прес-секретарем Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Станіславом Вовком відбулася 20 березня.

З ініціативи наставника, завідувача кафедри журналістики, реклами та зв’язків громадськістю Віталія Гандзюка студенти дізналися про надбання лісового фонду, проблеми флори та фауни Вінницької області.

Передусім присутні мали нагоду побачити експонати подільського тваринного світу, які створено в надзвичайно реалістичному стилі, знаряддя для висадки дерев та костюми лісників, які подібні до одягу військових. Станіслав Вовк зазначив: «Люди, які тут працюють – справжні фахівці, бо неухильно дотримуються дисципліни й субординації. Це ніби військовий підрозділ. Наприклад, посада начальника управління прирівнюється до звання генерал-полковника».

Очільник прес-служби розпочав розмову історією про своє життя. Як виявилось, він закінчив філологічний факультет Вінницького педуніверситету, працював учителем російської мови та літератури у школі, а згодом її директором, керував редакцією районного часопису «Чечельницький вісник» та обласної газети «Вінницькі відомості». Упродовж останніх 11 років – прес-секретар Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, редагує корпоративне видання «Лісове господарство Вінниччини». Станіслав Трохимович наголосив, що справжній журналіст має знаходити в будь-якій події родзинку і мати власний стиль.

Лейтмотивом спілкування була тема: «Людина і природа: чи вміє суспільство жити? Чи не стає людство самогубцем у сучасних умовах?». С. Вовк розповів, що, коли був студентом, хотів жити в багатоповерхівці й думав, це модно, але згодом зрозумів: будинок на природі, біля якого бігають домашні улюбленці – набагато краще.

Щодо нашої місцевості зауважив: Вінницю вважають найзеленішим містом України. Та в лісовому господарстві, як і в будь-яких інших сферах, виникають труднощі. Головною проблемою є безлад у державі, внаслідок якого вкрай важко зупинити нищівне вирубування лісів і забезпечити їхнє оновлення. До прикладу, в 1971 р. у Вінницькій області було посаджено 3700 га лісу, а у 2016 р. – 250 га. Найгірше, що можновладці часто закривають на це очі й злочинці, які винищують зелені насадження, залишаються безкарними.

Розмовляли про те, що нині різко зменшилася кількість працівників в управліннях лісових та мисливських господарствах Вінницької області. На жаль, люди не вміють або ж не хочуть належно поводитись із природою. Відпочиваючи в межах лісових комплексів, яких у нашій області є достатньо, туристи викидають сміття будь-де і створюють безлад.

Далі йшлось про лісничих, яких Станіслав Вовк охарактеризував як врівноважених і трудолюбивих. Тих, які прокидаються о пів на п’яту ранку, займаються господарством, виконують професійні обов’язки, після чого повертаються опівночі додому. Торкнулися теми фауни Вінницької області, зокрема браконьєрства, яке активно поширюється. Дискутували на прикладі нещодавньої жорстокої бійні зубрів на озері у Літинському районі, найбільша кількість яких – у Вінницькій області (100 із 360 в Україні). Дійшли висновку, що природу необхідно любити й бути з нею в гармонії.

Насамкінець прес-секретар управління лісового та мисливського господарства зізнався, що візити школярів і студентства до їхнього музею відбуваються доволі часто. Останнім часом з’явилось багато охочих саджати навесні нові дерева у вінницьких лісах, що неабияк тішить.

Андрій МАКРУШИН
Фото Діани ЛІТВІНОВОЇ


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 420 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0