Четвер ,25.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Грудень » 14 » Пункт призначення — Вінниця

22:12
Пункт призначення — Вінниця


     «СТ» неодноразово розповідала про тісну співпрацю між ІІЕП та етнографічним факультетом Варшавського університету в області досліджень, внаслідок чого наші студентки (Тетяна Демченко і Мар’яна Зінчук) минулої весни поїхали до Варшави. Влітку польські та вінницькі студенти брали участь у спільних археологічних розкопках біля с. Бернашівка Могилів-Подільського р-ну.

     Нещодавно до нас знову завітали 13 польських студентів, аби в рамках лабораторної студентської практики вивчати питання світських і духовних авторитетів Поділля. Щоправда, ця тема дослідження була своєрідним орієнтиром, адже кожен із них обирав власну
тему, яка б хоч трохи була пов’язана із загальною. Тому деякі студенти, наприклад, вивчали медичні теми, деякі — політичні.
Польські студенти на майстер-класі із соломкоплетіння


     Процес практики поляків – доволі цікава. Кожному з них потрібно було провести 10 інтерв’ю (тривалість — в годину кожне) з людьми, які б висловлювали свою думку з приводу теми дослідження.

     Окрім проведення досліджень, наші польські побратими знайомились з містом. Протягом тижня перебування у Вінниці дехто з них їздив на екскурсію до музею-садиби ім. Пирогова, інші студенти відвідали заняття з політології та історії України, а частина гостей із Польщі навіть відвідала майстер-клас із соломоплетіння, яке проводила майстер виробничого навчання кафедри теорії і методики технічної та професійної освіти Галина Чадюк. Наші студенти мали змогу  поспілкувалися із гостями під час вечора-зустрічі.

     — Коли ми їхали в Україну, дехто думав, що виконати поставлене завдання буде важко,— ділиться враженнями польський студент Томаш Пєхал, який досліджує теперішню президентську передвиборчу компанію у нашій країні.— Але всі побоювання розвіялися майже одразу. Люди самі йшли на контакт: вони хотіли з нами познайомитися та поспілкуватися. І взагалі, усім, кого я знаю з України – RESPECT!

     Варто сказати, що польські студенти Варшавського університету в Україні вже не вперше. Вони брали участь в етнографічній практиці у с. Мурафа, що на Шаргородщині, а тому нашим західним сусідам не потрібен час для призвичаєння. Хоча, за їх словами, труднощі все-таки були, адже у селі проводити дослідження простіше, ніж у місті, бо там люди привітніші. А тому польським студентам допомагали наші, які просто обдзвонювали своїх знайомих і запрошували їх на розмову з іноземцями.

Сергій ЛЕФТЕР

Категорія: Культура | Переглядів: 727 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0