Вівторок ,23.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Березень » 6 » СТУДЕНТСЬКІ РОКИ – КОРИСТЬ І ЗАДОВОЛЕННЯ

21:16
СТУДЕНТСЬКІ РОКИ – КОРИСТЬ І ЗАДОВОЛЕННЯ


...Спустошені полиці холодильника. Холодні стіни гуртожитку. Недоспані ночі. Брязкіт останніх монет у скарбничці. І це ще не весь список перешкод, яким мають заглянути у вічі вони…

Студенти – це особлива нація, у якої формуються специфічні звичаї та традиції. Існує декілька законів, яких має дотримуватись кожен справжній студент.

Отримав стипендію – витрать її у перший день. Ніколи не заводь будильника. Нехай вищі сили вирішують, чи йти тобі на пару. Пустий шлунок і гаманець? Живеш у гуртожитку? Скромність тут ні до чого. Знаєш, де знаходиться холодильник сусіда.

Обов'язково маєш постити. Замість «Мівіни» зі смаком курки спробуй із грибами. Навіщо півроку зубрити навчальний матеріал, який можеш вивчити за одну ніч? Виникає питання: «Як дотримуватись цих постулатів і проводити студентське життя з користю водночас?». Кожен відповість по-різному, оскільки це роки безтурботності, веселощів і шаленства. Усе вперше: крок у доросле життя, «відмінно» в заліковій книжці, безсонні ночі, нові знайомі з тими, хто згодом стане найближчими друзями на все життя. Досягнення та перемоги, незабутнє кохання та гіркі сльози. Неймовірні емоції…

Студентське життя – безліч перспектив, можливість жити мріями про прекрасне майбутнє , вірити у здійснення всіх бажань і надіятися на відкриття будь-яких дверей. Аби не витратити марно дивовижні роки, варто дослухатися до деяких порад. Студентка-п’ятикурсниця факультету філології й журналістики ім. М. Стельмаха Мирослава Нестерук на запитання «Як із користю провести студентське життя?» відповіла: «Це справді неймовірний час у житті людини! Дуже шкода, що розуміння цього приходить напередодні випускного. Кажу з власного досвіду. Думаю, найважливіше – це нові знайомства, пошук самого себе, культурно-масова діяльність. Закликаю всіх, крім навчання та наукової діяльності, займатись ще й художньою самодіяльність, бо приносити людям радість, посмішку, позитивні емоції – дійсно кайф. І передати це можна зі сцени нашого вишу. Там просто шик. Розвивайте себе, робіть те, що давно хотіли, спробуйте вдосконалюватися в різних сферах. Вам сподобається!».

Отож, не потрібно боятись знайомитися. Це принесе користь у майбутньому. Варто відвідувати цікаві місця. Закохуватись. Не сидіти вдома чи в гуртожитку. Не втрачати можливостей. Захоплюватись. Насолоджуватися кожним днем, пізнаючи цікавинки самостійного життя. Студентськi роки нiколи не повернеш. Не забувати про навчання, цікавитися різноманітними дрібничками, вчити іноземні мови, займатися самоосвітою. Подорожувати. Набиратися досвіду.

Пам'ятайте, студенство – краще з кращого, що могла статися з нами. Ніколи не потрібно зациклюватись на проблемах чи невдачах, варто вперто йти до мети. Цінуймо свій час і зберігаймо спокій. Тоді студентське життя не набридне, а навпаки – приноситиме задоволення і різноманіття у твій світ.

Ольга ЛАДАНЮК


Категорія: Життя зблизька | Переглядів: 523 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0