Субота ,20.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Березень » 26 » СВЯТКУВАЛИ ЮВІЛЕЙНУ ВЕСНУ НІНИ ГНАТЮК (відео)

15:19
СВЯТКУВАЛИ ЮВІЛЕЙНУ ВЕСНУ НІНИ ГНАТЮК (відео)


70-річний ювілей поетеси, члена Національної спілки письменників України, журналістки, випускниці Вінницького педуніверситету Ніни Гнатюк святкували на факультеті філології й журналістики ім. М. Стельмаха 23 березня.

У творчому доробку винуватиці торжества поезії, що вирізняються проникливим ліризмом та розкривають світосприйняття сучасника. Зокрема, збірки «Пелюстка грому», «Прощання з березнем», «Посіяла жито», «Час колосіння», «Дякую долі», «Поки люблю і вірю» та ін.

Привітали талановиту вінничанку рідні, друзі, колеги та шанувальники творчості. Ректор педуніверситету Наталія Лазаренко, декан ФФЖ ім. М. Стельмаха Інна Завальнюк, завідувач кафедри української літератури Ніна Поляруш, завідувач кафедри журналістики, реклами та зв`язків з громадськістю Віталій Гандзюк побажали натхнення для втілення нових ідей.

Заслужений працівник культури України Анатолій Левицький поділився спогадами про дитячі роки, які провів разом з Ніною Гнатюк в рідному селі Безводне на Ямпільщині.

Віншувати ювілярку завітали директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Світлана Василюк, проректор з виховної роботи та гуманітарної політики Вінницького національного аграрного університету Любов Спірідонова. Представники красного письменства Вінниччини Тетяна Яковенко, Валентина Сторожук, Вадим Вітковський, підприємець і меценат Володимир Житник поділилися враженнями про пережиті разом події та творчі здобутки.

Соліст Вінницької обласної філармонії Володимир Полторацький подарував іменинниці композицію «Стоїть гора високая». Вокальний студентський ансамбль «Mezzo forte» під керівництвом Вероніки Ганай, заспівав пісню на вірші Олени Теліги «Танго». Студентки 4 курсу Анастасія Думанська, Олександра Дублянська та Ольга Чиркевич розчулили ювілярку, продекламувавши низку її поезій.

Насамкінець ювілярка презентувала свою нову книгу вибраних статей «Ковток джерельної води».

– Сьогодні прийнято нарікати на владу… Але владу обрали ми з вами. Кожен має щось робити для того, щоб поліпшити життя – прибрати у брудному під’їзді чи в засміченому парку біля дому. Тільки маленькі щоденні кроки кожного з нас можуть покращити життя народу в цілому – не за рік чи два.. Але це є єдиний шлях – коли будуть політики совісні і люди совісні. Оскільки Бог на землі робить свої добрі справи руками звичайних людей, – підсумувала Ніна Гнатюк.

Вікторія БОДНАР
Світлини Марини СЕРБІНОВИЧ

 


Категорія: Література | Переглядів: 516 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0