П`ятниця ,19.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Таїна фаху
«ХІМІЧНА ТА ЕКОЛОГІЧНА ОСВІТА: СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

– під такою назвою на кафедрі хімії та методики навчання хімії відбулася міжнародна науково-практична конференція, організована спільно з Інститутом вищої освіти НАПН України, Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Короленка, Національним педагогічним університетом імені М. Драгоманова, Національним університетом «Львівська політехніка», Ужгородським національним університетом, Кошицьким університетом імені П. Шафарика (м. Кошиці, Словацька республіка), Бельцьким державним університетом імені А. Руссо (м. Бєльці, Молдова), Астраханським державним університетом (м. Астрахань, Росія), Жешувською політехнікою імені І. Лукасевича (м. Жешув, Польща), технічним університетом у Варні (м. Варна, Болгарія).

У конференції взяли участь понад 100 учасників зі Словаччини, Молдови, Росії та України.

...
Читати далі...
.

 

КОЛИ НАТХНЕННЯ СТУКАЄ У ДВЕРІ

У справжнього поета в серці завжди живе любов. З глибокого страждання, болю чи кохання може народитися справжня поезія.

У житті Ганни Заболотної (Самараш), було все: горе, яке у благородній душі пробуджує людяність; біль, який спіткає кожного на цій землі; кохання, яке може надихати по-справжньому і породжувати в душі жагу та силу жити й творити.

Доля Ганни Іванівни була важкою: росла сиротою, мати важко хворіла і через це не могла працювати, була постійна бідність. Великою радістю стало те, що юна поетеса закінчила університет і працювала вчителем, познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, який став надійною опорою та підтримкою.

Дружина, мати, бабуся, а від недавна і прабабуся, досвідчений учитель-філолог, кореспондент і поет. Любить співати і грати у виставах. Такою знають Ганну Іванівну у Сокирянському районі, що на Бук ...
Читати далі...
.

 

УЧИТЕЛЬ – ЦЕ СКУЛЬПТОР ДУШІ

Педагогічний університет – що це: ВНЗ, котрий готує чудових педагогів, чи заклад, де виховуються справжні майстри слова? Колектив, який підтримає у важку хвилину, рідні стіни, викладачі, котрі були завжди пліч-о-пліч зі студентами.

Навчаюся у Вінницькому педуніверситеті (хоч колись говорила: «У педагогічний не вступатиму, не моє покликання»). Справді, перш ніж зробити важливий крок у доросле життя, варто гарно подумати: чи ту спеціальність обрав, чи зможеш потім знайти роботу, чи приноситиме задоволення? Трапляється так, що з професією, як із чоловіком: «не зійшлися характерами».

Навчаючись у школі, вбачала в собі здібності до журналістики. Знала, що це ...
Читати далі...
.

 

Інна ДЕРУНЕЦЬ: «ЛЮБИТИ ЖИТТЯ, У КНИГАХ – ШУКАТИ ІСТИНУ, У ЛЮДЯХ – МУДРІСТЬ»

Усміхненою, енергійною, життєрадісною… Саме такою залишиться для мене Інна Іванівна Дерунець – вчителька інформатики та математики Чагівської СЗОШ І-ІІІ ступенів.

Як завжди Інну Іванівну не зустрінеш у кабінеті під час перерви. Все чимось зайнята: завжди потрібно організовувати масові заходи, вечори дозвілля, тематичні концерти та ще й проводити уроки. Однак педагог не жалкує про вибір професії, адже поруч з дітьми завжди почувається молодою.

Ще з дитинства мріяла бути вчителькою російської мови та літератури, але потім плани різко змінилися ...
Читати далі...
.

 

Надія БІРЮКОВА: «ЖІНКА ПРИВАБЛИВА, КОЛИ В НЕЇ ВСЕ В ГАРМОНІЇ»

Надія Володимирівна Бірюкова – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри географії. Народилася у м. Тульчині. Закінчила Тульчинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 2. У 1985 році закінчила Вінницький педагогічний інститут ім. М. Островського за спеціальністю «Географія і біологія».

На кафедрі географії працює з 1990 року. Відповідає за навчально-методичну роботу природничо-географічного факультету, член вченої ради. Опублікувала понад 100 наукових праць, видала 2 навчальних посібники.

Ще в дитинстві зрозуміла, що через копітку, чесну працю можна досягти успіху в житті.

...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 21 22 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0