П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Березень » 7 » ТАМ, ДЕ НЕБО ПОВНЕ ЗІРОК

12:36
ТАМ, ДЕ НЕБО ПОВНЕ ЗІРОК


Там десь сонце встає. Десь по інший бік гігантської планети. Розливає свої кольори, запалює горизонт, привертає погляди усіх шукачів романтики, усіх, хто вже розлучився зі сном і тепер тре дещо червоні заспані очі.

Там заливаються піснею солов’ї, а півні вже готові прокричати своє одноманітне гасло. Там у когось задзвенів будильник. Там, по інший бік планети, – новий день. Там люди такі ж, як я, і прокидатися та вставати з ліжка нікому не хочеться. Там так само, як я, спішать вимкнути свистячий чайник. Там так само жмуряться від сонця і за звичкою «повзуть» на роботу. І одна тільки є відмінність…

Там, внизу, на відстані півекватора, люди ходять догори ногами. На роботу ідуть стелею. Дороги у них там, де в мене небо. Ну це ж треба? Там, по інший бік планети народився день. А у мене кажани насвистують мелодії з кіно. Я їм щоразу: «Не треба. Годі свистіти, грошей не буде, кажуть». А вони нахаби: «Що це – гроші?». І після того завжди замовкаю, бо сама не знаю. А в мене небо повне зірок і ніхто не заважає їх рахувати. Тихо навколо, тільки люди в квартирах час від часу сопуть чи хроплять, чи всміхаються. І ніхто не спішить до чайника, не скидає з полиці нервово будильника. І немає в кого запитати, чому свистіти не можна і що таке гроші. Нікого це зараз (крім мене з кажанами) не хвилює.

А ті, хто по інший бік планети, переймаються. Ще б пак! У них думки розсипаються в різні боки, як сонячне проміння. І спішать кудись. А скільки галасу! Куди кажанам братися до цього божевільного шуму. А свисне хтось випадково, так одразу: «Не можна. Годі свистіти, грошей не буде, ясно?». І все усім справді ясно. Бо у них всі дороги, і будинки, вулиці, сходи знаходяться там, де у мене небо повне зірок. І це єдина між нами відмінність.

Ольга ПАХОМОВА


Категорія: Паралельний світ | Переглядів: 659 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0