П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Грудень » 2 » Тетяна ЛОЗІНСЬКА: «ЧИМ БІЛЬШЕ СПРАВ – ТИМ БІЛЬШЕ ВСТИГАТИМЕШ»

19:03
Тетяна ЛОЗІНСЬКА: «ЧИМ БІЛЬШЕ СПРАВ – ТИМ БІЛЬШЕ ВСТИГАТИМЕШ»


Заслужена артистка України, доцент Вінницького педуніверситету справжній друг студентів, опора колег, чудова та щира людина. І все це в одній особі – Тетяна Лозінська.

Життя Тетяни Олександрівни проходить під мелодійний супровід, адже тяга до музики виникла ще з дитинства. Маленька Тетянка, незважаючи на деякі негаразди в колективі, відчайдушно прокладала шлях до мрії.

Музична школа не стала останньою сходинкою в професійному рості, навчання продовжила в музичному училищі. Обрала спеціальність музичного керівника дитячих садочків, надто вже подобалося працювати з малечею. В училищі здобула перший досвід хорового співу. Вогник у серці під назвою «музика» спалахнув ще з дужчою силою.

Щасливим періодом у житті став вступ до Вінницького педінституту. Таланило юній та завзятій студентці із керівниками, улюбленою справою. Неймовірно вдячна Тетяна Лозінська своїм наставникам – Олексію Юзефовичу та Віталію Газінському за любов до пісні.

Жінка з посмішкою згадує про один із найважливіших моментів свого життя, коли Віталій Іванович запросив до «Камерного хору». Приємною несподіванкою виявилося те, що його учасниками були випускники її факультету. Цікава історія створення музичного колективу. За радянських часів на місці теперішнього Преображенського собору існувала спортивна школа. Згодом за рішенням керівної верхівки будівлю реконструювали, створивши філармонію.

Небайдужою була доля хору для кожного учасника. Завдяки спільним зусиллям колектив став лауреатом шести Гран-прі міжнародних конкурсів. Линув час, навчання добігало кінця. Тетяна не уявляла свого подальшого життя без колективу. Творчість настільки переплелася з життям, що навіть працюючи вчителем музики у школі, продовжувала співати у студентському хорі.

Зі створенням «Камерного хору» у 1984 році розпочався найщасливіший період життя. Нагородою за важку працю стали численні призові місця в різноманітних творчих конкурсах. Втомливі триденні поїздки автобусом у спеку, виснажливі репетиції – ніщо в порівнянні з моментом, коли оголошують перемогу вінницького «Камерного хору». Це відновлює сили й відкриває друге дихання. На жаль, творча діяльність не обходиться без заздрощів і несправедливості. Але вдячна публіка та шалені овації – винагорода за всі негаразди.

У 1999 році Тетяна Лозінська отримує звання Заслуженої артистки України. Варто зазначити, що для хористів це рідкість. Зазвичай виокремлюють солістів, однак героїня довела, що з кожного правила бувають винятки.

Неочікуваним стало запрошення колишнім завідувачем кафедри працювати у ВДПУ. Тетяна Олександрівна і не мріяла, що працюватиме у ВНЗ. Розпочинала концертмейстером, а потім перейшла на викладацьке диригування. Викладання і хорова діяльність для неї – одна загальна музична творчість, що стала невід’ємною частиною життя. Гарну пораду тлумачить викладачка своїм студентам: «Чим більше справ – тим більше встигатимеш».

Спілкуючись з Тетяною Олександрівною, розумієш: у світі можливо все, а головне – працьовитість та віра в краще!

Ірина МІРОШНІЧЕНКО

 


Категорія: Обличчя | Переглядів: 735 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0