Четвер ,25.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Грудень » 16 » У дитячому світі навіть дорослі стають дітьми

02:08
У дитячому світі навіть дорослі стають дітьми


     Відомий письменник-мораліст Жан Лабрюйєр писав: «У дітей немає ні минулого, ні майбутнього, зате, на відміну від нас, дорослих, вони вміють користуватися сьогоденням». Дійсно, щира посмішка дитини ладна творити чудеса: сіра буденність замальовується веселковими кольорами, а дорослі стають дітьми.

     Важко усвідомлювати, що в Україні, згідно статистики, щорічно зростає кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. У нашій державі 30 тисяч дітей потребують моральної підтримки та сімейного затишку. Вірите чи ні, але діти, яких безжалісно «поранило життя», теж вміють сміятися.

     Школа-інтернат у с. Стара Прилука ( Турбівський р-н) не вперше приймає гостей з нашого університету. Приємно, що кількість гостей щоразу стає більшою. Цього разу до нас приєдналися представники медичного та політехнічного університетів. Спільними зусиллями ми подарували малечі веселий настрій та познайомили з вінницькими клоунами Кльопою і Пуговкою (агентство «HollyWood»).  Зустрівши гостей теплими обіймами, ми розпочали подорож у «веселкову країну», у якій лунав дитячий сміх та оплески. За сценарієм, дорослі танцювали разом із дітлахами, вихованці інтернату брали участь в іграх, конкурсах,  показували свої здібності в театральній грі.  Цікаво, що дорослі також приєднувались до дитячих ігор, танців, оскільки кожен у душі залишається дитиною. Саме діти навчили нас бути собою і «посміхатись навіть тоді, коли йде дощ». 

     Прикро, що такі діти обділені материнською ласкою та батьківською опікою. Але їхні милі оченята, грайлива посмішка та щире серце одноголосно кажуть: життя триває. Кожному з нас потрібно ще навчитися такій впевненій життєвій позиції та оптимізму, тому що буденна метушня деколи змушує одягати маску.

     Отож, цінуймо миті життя. І не забуваймо, що наша підтримка та допомога (особливо моральна) комусь дуже потрібна. Варто пам’ятати, що від тебе чекають уваги, підтримки  та щирої посмішки, а це найцінніший подарунок.

Мар’яна ВОРОНЮК
 
     P.S. Щиро дякуємо ВСІМ небайдужим, хто долучився і зробив свій маленький внесок у велику справу. Саме завдяки Вашій підтримці дитина вірить, що вона у цьому світі потрібна.

Категорія: Різне | Переглядів: 675 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0