Четвер ,28.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2010 » Травень » 19 » У нас «травнівки»! А у вас?

02:11
У нас «травнівки»! А у вас?


     Свіжий шашличок власного приготування, вогнище, весела компанія, пісні під акомпанемент гітари – і все це на лоні матінки- природи… До нас прийшов травень – гайда на «травнівки»!

     Що-що, а відпочивати студенти люблять, до того ж, для цього діла час завжди знайдеться! Кожен поважаючий себе студент такої можливості нізащо не пропустить. Та ще й коли погода так і кличе потішитись по-справжньому сонячними днями, як кажуть, «гріх» цим усім не скористатись. І правильно! Адже чим, як не святами та весело проведеним часом у колі улюблених друзів, можуть запам’ятатись золоті роки молодого життя? Та чому лише про нас? Ця примха властива будь-якому віку!

     Хтось називає це пікніком, інші йдуть «на шашлики», у когось «майовки», а у нас «травнівки». Ось такий каламбур! Та що хочеться сказа -ти – від кількості назв зміст заходу не змінюється. =) Цікаво, що у кожної компанії існують свої традиції та атрибути, присвячені травневим виїздам за місто. Наприклад, деякі не беруть з собою тарілок, натомість, їдять лише із шампурів, для інших традиційним є виїзд на природу саме першого травня.    

     Що, як і де, коли, з ким і скільки… словом, далі розповідатимемо про вподобання студентів нашого ВНЗ. Для отримання даної інформації, ми опитали майже півсотні любителів яскраво погуляти. Тож, до вашої уваги маленька університетська статистика:
     - 55% студентів у травні виїжджають на природу більше п’яти разів на місяць;
     - 75% їдуть відпочивати у колі найближчих друзів, і лише 25% полюбляють великі компанії;
     - 10% віддають перевагу курячому м’ясу, переважна ж більшість полюбляє шашлик зі свинини;
     -  70% купують м’ясо в магазині, лише 20% з опитаних йдуть за цим добром на ринок і 10% користуються домашніми продуктами;
     - серед алкоголю перше місце посідає, звичайно ж, горілка, після неї пиво, вино, і лише одна особа відповіла: «Не п’ємо»;
     - а що до улюбленого місця відпочинку, то туту переможні місця займають ліс та район Корея. Чомусь мало хто з нас їздить відпочивати на озеро та дачу.

     Про плюси та мінуси відпочинку на природі нам розповіла терапевт університетського медичного здоровпункту Вікторія  Михальчук:
     ─ Відпочивати – це завжди добре, особливо на свіжому повітрі. Але, все-таки не можна забувати про негативні наслідки відпочинку, котрі можуть спіткати кожного з нас.

     Велику небезпеку для здоров’я людини становлять гострі  інфекційні кишкові захворювання. Щоб оминути дану хворобу, потрібно дотримуватись декількох правил: ретельно слідкувати за чистотою рук, не купувати продуктів харчування на стихійних ринках, звертати увагу на термін придатності продуктів, для пиття і приготування їжі використовувати воду питну бутильовану, або з централізованих джерел водопостачання, не вживати незнайомі гриби, ягоди і трави. У разі нещасного випадку необхідно негайно звернутись до лікаря.

     Отож, любі студенти, травень –  чудовий місяць для відпочинку, але необхідно пам’ятати про своє здоров’я, яке ще пригодиться вам в інші місяці року.

Дар’я Хижнякова
Світлана Горищук

Категорія: Різне | Переглядів: 628 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0