П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Грудень » 24 » У НІЧНИЙ КАЗКОВИЙ ЧАС РІК НОВИЙ ІДЕ ДО НАС

15:38
У НІЧНИЙ КАЗКОВИЙ ЧАС РІК НОВИЙ ІДЕ ДО НАС


Час летить дуже швидко… На порозі вже свято, яке пахне мандаринами, ялинкою, несподіваним дивом і казкою. Наближення Нового року – це не просто очікування нових 12 місяців. Усе набагато серйозніше. Це двері, які відчиняють шлях до чогось чарівного, таємничого, сповненого надій і сподівань.

Народна мудрість каже: «Як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш». Як зустрічає прийдешній рік керівництво нашого університету? Про дитинство, сімейні традиції, яскраві моменти святкування дізнавалася кореспондент «СТ».

Наталія Лазаренко, ректор університету:

– Завжди зустрічала це свято в колі рідних та близьких людей. Обов’язковим було читання віршів та співання новорічних пісень біля ялинки. Новий рік – це найкраще свято. Я так довго вірила в Діда Мороза, що ця думка не покидала мене аж до шкільних років. Та час біжить. Тепер маю внуків, з якими разом відзначаємо свято. Маємо гарну традицію залишати на ніч склянку молока для Діда Мороза, на ранок замість якої знаходимо іграшки та солодощі. Також у новорічну ніч загадуємо бажання, вірячи у їхнє здійснення.

Для студентів педуніверситету хочу побажати не втрачати такої ж віри. Вітаю всіх із прийдешнім Новим роком. Набирайтеся сил та натхнення на канікулах, щоб впевнено крокувати в наступний семестр!

Сергій Гусєв, перший проректор з науково-педагогічної роботи:

– У дитинстві найбільше любив підготовку до шкільного ранку: мама шила костюм казкового героя, купувала паперову маску, запах якої і досі «лоскоче» ніс. Святковий стіл, ялинка, подарунки – це мало велике значення для кожного в новорічну ніч, але для мене найбільшою втіхою були бенгальські вогники. Батькам нелегко вдавалося їх дістати, та заради світла в дитячих очах робили все можливе. Сьогодні Новий рік святкую суто в сімейному колі.

Студентам бажаю великих звершень, здійснення усіх заповітних бажань, щастя й кохання в Новому році!

Алла Коломієць, проректор з наукової роботи:

– Зазвичай зустрічаємо Новий рік у колі великої родини. Родзинка свята – ігри. Напередодні готуємо сценарій, у якому кожен має власну казкову роль. Подарунки отримують всі: нехай вони будуть маленькими, але щирими. На святковому столі обов’язково має бути головний смаколик. Ні, це не «Олів’є» чи запечена курка, а домашній торт. Після бою курантів усією родиною дружньо згадуємо дитинство – катаємося на санчатах. Такі свята приносять радість і втіху кожному дому. Казка приходить лише тоді, коли в неї віриш!

У новоріччі бажаю, щоб студенти ставили чітку мету, вірили в себе, не зупинялися на досягнутому й мали великі плани на життя. Загадайте це в новорічну ніч і все обов’язково здійсниться.

Андрій Безуглий, проректор з науково-педагогічної роботи та освітньої інноватики:

– Новий рік – одне з найкращих свят у році, сповнене несподіванок і див. Опівночі відчиняються ворота в новорічну казку. Я ріс у дружній родині, де разом прикрашали ялинку, шили костюми, вивчали новорічні вірші й пісні. Був великий дефіцит продуктів: ковбасу, апельсини, майонез знаходили лише в столиці. Новорічні подарунки були недорогими, але приємними та несподіваними. У сімейному альбомі залишилося багато чорно-білих світлин, переглядаючи які, дивуєшся: як батькам вдавалося робити таке незабутнє свято. Коли збирається уся родина, на душі тепло й затишно. Одразу відчуваєш справжнє новорічне диво.

У Новому 2018 році бажаю миру кожному дому, злагоди та благополуччя. Нашій студентській молоді використовувати найкращі роки на повну. Знайти справжнє кохання, велике щастя й власне місце в житті.

Людмила Бровчак, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань:

– Усім подобаються новорічні свята, адже вкотре можна приємно провести час зі своїми рідними. Традиційно святкуємо в сімейному колі. Десять років тому зустріли свято на головній вулиці міста. Зачаровувала святкова атмосфера: яскраві вогники, новорічна музика. Незабутнім стало й те, що зовсім сторонні люди з щирістю та відвертістю вітали з прийдешнім роком. На п’ятнадцять хвилин перенеслися у справжню подільську новорічну казку.

Колегам і студентам бажаю в Новому році не боятися висловлювати думки, впевнено йти до мети та бути відданими своїй справі. Звісно ж і кохання, щастя та яскравих років життя.

Сергій Єкименко, проректор з економічних питань:

– У дитинстві ми чекали подарунків від Діда Мороза, вірили в здійснення загаданих бажань. Раніше не кожна сім’я могла дозволити різні смаколики на столі. Мандарини були розкішшю, ними могли посмакували лише на свято. Незабутньою забавкою ставали стрибки в наметені кучугури снігу. Зараз свято не втратило своєї чарівності. Що може бути кращим за найрідніших людей поруч у такий час.

Студентам бажаю, щоб рік жовтого земляного Собаки приніс щастя й здоров’я в кожен дім. Нехай здійсняться найзаповітніші мрії та сподівання. Успішного навчання, вдалого працевлаштування та змін лише на краще!

Руслана БОГАЦЬКА

До слова:

Згідно зі східним календарем 2018 рік – рік Жовтого земляного Собаки. Відомо, що це найвідданіша тварина. Вона напрочуд добре відчуває зраду і тому ретельно підходить до вибору друзів.

Попередні два роки були «вогняними», але нарешті на зміну їм приходить спокійний рік. Його колір – жовтий, символізує світло, тепло, сонце, затишок і комфорт. Стихією року є Земля – уособлення родючості, мудрості, багатства.

Експерти кажуть, що колір 2018 року повинен позитивно позначитися на всіх сферах життя: політиці, погоді, характері людей та особистому житті. Прийдешній рік обіцяє бути гармонійним: самотні люди знайдуть другу половинку, а ті, хто прагнуть стати батьками, зможуть здійснити своє бажання.

Крім відданості й доброзичливості Собака може бути непередбачуваною й агресивною. Намагайтеся не злити господаря 2018 року. Не варто проявляти зайву самовпевненість, невігластво, жадібність і гординю (особливо, у стосунках з коханою людиною, дітьми, рідними людьми).

Щоб залучити позитивні зміни в життя, заборонено лінуватися. Уже на початку грудня складайте плани на рік, місяць, тиждень… Розставляйте пріоритети й дати виконання. Такі плани стимулюватимуть рухатися вперед, не опускати руки та не лінуватися! Інакше це «вдарить» по вашій кишені.

 


Категорія: Життя зблизька | Переглядів: 621 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0