Четвер ,18.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Квітень » 24 » ВАРЕНИКИ ДЛЯ БІЙЦІВ – СМАКОЛИКИ, ВИГОТОВЛЕНІ З ЛЮБОВ’Ю

21:08
ВАРЕНИКИ ДЛЯ БІЙЦІВ – СМАКОЛИКИ, ВИГОТОВЛЕНІ З ЛЮБОВ’Ю


Студенти Вінницького педуніверситету в межах функціонування Школи Волонтерства ВНЗ організували благодійний захід, під час якого всі охочі мали нагоду долучитися до приготування вареників для воїнів АТО.

Приміщення університетської їдальні перетворилося на справжній «вулик», де зібралися студенти, викладачі, волонтери, кухарі, журналісти.

Зала наповнилася щирим сміхом помічників і дзвоном посуду. Ініціаторами благородної місії стали Діана Подолянчук та Ярослава Пилипенко, засновниці Школи Волонтерства.

Організатором перевезень був комбат «Вінницького батальйону волонтерів» Андрій Сірак, який зауважив, що планують наліпити 600 вареників, які складуть у термобокси. Продукти відвезуть для воїнів морської піхоти й розвідки, що нині на території Донецької області, зокрема й вінничанам під м. Волновахою. Андрій Сергійович повідомив, що для бійців АТО відправлять ще понад 60 найменувань різної провізії: домашні смаколики, яйця, фрукти, вітаміни, мед тощо. До того ж кабельне спорядження й засоби гігієни. На лінії фронту важлива будь-яка допомога.

Волонтерськими групами шість тижнів тому було організовано акцію «На передовій магазину немає». Кожен житель м. Вінниці мав нагоду принести речі для наших захисників.

Спостерігаємо, як кухарі заносять головну «гостю свята» – велику миску пухкого тіста, а згодом й ароматну начинку з картоплі. «Тільки ж пам’ятайте: вареники треба ліпити з любов’ю», – примовляла кухар Леся Дороніна. Вона дала дівчатам вказівки, як правильно розкачувати тісто та защипувати вареники. Робота закипіла в руках юних господинь. Незабаром до них приєдналася ректор педагогічного Наталія Лазаренко. Процес був настільки злагодженим, що здавалося, ніби знаходишся не в університетській їдальні, а вдома. Керівник вишу розповідала цікаві історії й наголошувала: «У кожен вареник заліплюймо бажання, яке неодмінно збудеться».

Приємно, що участь у заході взяло чимало студентів нашого ВНЗ. «Ми отримуємо неабияке задоволення від того, що зараз тут робимо. Волонтерська діяльність є необхідною сьогодні. У світі дефіцит добра. Не всі це розуміють, тому потрібно залучати молодь до таких справ. Приготування вареників для бійців – чудова акція, що дарує нові знайомства й емоції», – ділиться враженнями Христина Сітарська, студентка 2 курсу факультету дошкільної, початкової освіти та мистецтв.

Під час приготувань присутні співали українські пісні: «А мій милий вареничків хоче» та «Червона рута». Завдяки цьому робота здавалася дуже легкою й веселою. Дівчата плідно потрудилися, тому замість запланованих 600 наліпили 2500 вареників із картоплею та капустою.

Радіймо, що є люди, які допомагають, підтримують і вселяють надію на краще. Віриться, у державі, де живуть щирі, чуйні, доброзичливі громадяни процвітатиме мир і злагода.

Меланія КОРОЛЬ

 


Категорія: Культура | Переглядів: 504 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0