Субота ,20.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Вересень » 8 » ВІДЧУЙ СЕБЕ СТУДЕНТОМ

20:36
ВІДЧУЙ СЕБЕ СТУДЕНТОМ


Вступну кампанію успішно завершено

Ось і відлунав останній дзвінок, складено державну підсумкову атестацію, прозвучав прощальний вальс на випускному, отримано довгоочікувані сертифікати ЗНО, завершена найбезтурботніша частина життя – дитинство.

Нині нова хвиля несе вчорашніх школярів у не менш цікавий і приголомшливий період – студентство. У Вінницькому педуніверситеті багато гостей, працівники напружено трудяться над вирішенням організаційних питань, будівля вишу наповнюється новими голосами.

Вступна кампанія цьогоріч мала ряд відмінностей порівняно з попередніми роками. Наприклад, зміна переліку пільгових категорій та кількосты преференцій при вступі. Відбулося введення коефіцієнтів, на які перемножувався конкурсний бал залежно від регіону, галузі та місця проживання абітурієнтів. Змінено алгоритм формування державного замовлення та зарахування на місця державного замовлення з урахуванням різних видів конкурсних пропозицій та 3 видів квот, уведено електронну подачу документів для заочної форми навчання, зменшено кількість заяв при подачі на місця державного замовлення (до 9 на 4 спеціальності), затверджено можливість навчатися на 2 денних формах одночасно. Незважаючи на те, що формат суттєво змінився, загалом вступна кампанія 2017 року у Вінницькому педуніверситеті відбувалася злагоджено й продуктивно завдяки зусиллям людей, що працюють в приймальній комісії та забезпечують життєдіяльність університету на наступні роки.

Відповідальний секретар приймальної комісії, доцент кафедри біології Віктор Рогач зазначив: «Вступна кампанія – це процес, який ніколи не припиняється, однак найбільш відповідальним та насиченим є літній період, оскільки саме тоді формується поповнення студентських рядів новими обличчями. Прийом заяв та документів до педагогічного розпочався 2 липня для осіб, які вступають на ОС магістрів та 12 липня – для бакалаврів. До того було затверджено й розміщено на сайті правила прийому, ліцензований обсяг, перелік основних документів, програми та критерії оцінювання тощо. Крім того, проведено навчання технічних секретарів й операторів. Абітурієнти мали нагоду впродовж року консультуватися з працівниками приймальної комісії, аби прийняти правильне рішення. З 12 липня при університеті працював консультаційний центр, де вступникам допомагали створювати електронні кабінети та роз’яснювали механізм подачі заяви. Отож, на перший курс подало документи більше 8 тисяч осіб, узяти участь у конкурсі на зарахування за ОС магістра виявили бажання близько 1200 вступників».

Абітурієнти радіють, що незабаром зможуть потрапити на заняття в омріяному виші й діляться враженнями про шлях до поставленої мети стати студентом Вінницького педуніверситету.

«Вже після 10 класу знала, що буду вступати до ВДПУ ім. М. Коцюбинського. Відвідавши літній табір «Маяк», подружилася з багатьма вожатими. Виявилося, що всі вони студенти-практиканти з педагогічного. Саме так я дізналася більше про заклад. До того ж, багато моїх наставників навчалися саме в цьому університеті. Зараз я вступила на ФФЖ ім. М. Стельмаха і планую стати вчителем української та англійської мов. Хочу працювати з дітьми. Думаю, студенство – це дуже важливий період в житті людини, тому сподіваюсь, що студентські роки будуть сповнені цікавими та приємними моментами, творчими вечорами, новими знайомствами та позитивом. Впевнена, що виш допоможе втілити мрії в реальність, – зауважила Діана Гарник, майбутній філолог.

«Мріяла про вступ до Вінницького педуніверситету та наполегливо готувалася до тестів, щоб потім потрапити до ВНЗ. Це місце, де панує затишок та дружба. Добре знаю, що кажу, оскільки моя мама та бабуся здобували вищу освіту у ВДПУ. Також хочу стати педагогом-перекладачем. Скажімо, продовжу сімейну династію педагогів. Чекаю від студентського життя безліч корисних знань, гарних вражень та, сподіваюся, знайду вірних друзів, – ділиться враженнями Аліна Данилюк, студентка-першокурсниця.

«Обрала педагогічний, бо дуже хотіла навчатися саме у м. Вінниці. Сподобався зовнішній вигляд університету, а також викладачі, які телефонували й дуже гарно розповіли про все у виші. Хочу стати психологом. Очікую веселого студентства, нових знайомств та хорошої групи», – розповіла Анастасія Сичова, представниця 1 курсу ННІПППФВК.

Із нагоди Дня знань редакція газети «Педагог» вітає всіх із початком нового навчального року. Попри непросту ситуацію в країні, зробімо впевнений крок назустріч світлому майбутньому, який ознаменується спільними перемогами та здобутками. За останнє десятиліття стиль нашого життя суттєво змінився. Навряд хтось, окрім Ілона Маска, вгадає, що буде ще через десять років. Отож, нині головне – розвиватися й крокувати в ногу з часом. Будьмо впевненими в собі й ніколи не зупиняймося на досягнутому.

Ірина БОГАЧУК

 

 

 


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 510 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0