Субота ,20.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2018 » Березень » 11 » ВІННИЦЬКИЙ СУД ВІДКРИТИЙ ДО СПІВПРАЦІ З ГРОМАДСЬКІСТЮ

16:24
ВІННИЦЬКИЙ СУД ВІДКРИТИЙ ДО СПІВПРАЦІ З ГРОМАДСЬКІСТЮ


Студенти-журналісти 1ЖБ групи завітали до Вінницького адміністративного апеляційного суду в межах вивчення навчальної дисципліни «Політологія».

– Активна комунікація є пріоритетом у діяльності нашого суду. Особливо важлива взаємодія з юним поколінням, адже юридично грамотна та обізнана молодь – це вирішальний крок до розвитку в Україні громадянського суспільства та становлення правової держави», – зазначила начальник відділу забезпечення діяльності Голови суду та його заступника Олена Мілієнко.

Працівники Феміди ознайомили студентів з особливостями діяльності судової гілки влади, акцентуючи увагу на функціях адміністративного апеляційного суду, внутрішньому складі, структурних підрозділах та специфіці роботи. «Наразі судочинство здійснюють 18 суддів, 13 відділів, а також близько 100 осіб працюють в самому апараті суду», – зауважив начальник відділу забезпечення діяльності апарату суду Дмитро Грубар.

Щодня до відділу інформаційних послуг та діловодства надходить понад 200 заяв в електронній та письмовій формі за допомогою телефонограм та факсу. Дівчата й хлопці мали змогу на власні очі побачити, де, в яких умовах відбувається слухання справ, детально вивчити етапи проведення судового засідання тощо. Дізналися, що з метою всебічного ознайомлення громадян із процесом слухання справ у залі засідань встановлено веб-камеру. Якщо юридична чи фізична особа не заперечує, то в інтернеті можна побачити трансляцію в режимі реального часу.

Кожен охочий міг поспілкуватися із суддею-спікером Андрієм Загороднюком. Зокрема, цікавилися тривалістю робочого дня, резонансними справами та спробами підкупу суддів. Кожен студент залишився задоволеним після екскурсії: «Було напрочуд цікаво й пізнавально. Одержала чимало нової інформації, якою раніше не володіла. Вражена, що судова установа відкрилася для мене з нового цілком іншого боку», – поділилася враженнями студентка Наталія Цирканюк.

Софія МАТВІЮК


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 380 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0