Вівторок ,23.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Витоки
ІСТОРИЧНА СКАРБНИЦЯ СЕЛА ГОРОДОК

Городок – моє село. Надзвичайної краси природа, сам спогад про яку зачіплює найпотаємніші струни душі, змушуючи її бриніти та наспівувати чудернацькі мелодії.

Для мене це місце наймиліше і найрідніше у світі. Прозорі світанки та золоті заходи сонця, здається, не перестануть снитися ніколи, адже лиш там вони бували такими, справжніми. ...
Читати далі...
.

 

Невідома провінція. БРАЇЛІВ

Усі міста і села дуже різні. Кожне має автобіографію і разом з тим свою візитну картку – історичні пам’ятки, що сягають сивої давнини.

Подорожуючи місцями вінницького краю, не можна не відвідати невеличке подільське містечко Браїлів, що розташувалося  на берегах  повноводної річки Рів. Одне з найдавніших на Поділлі. Його назва походить від двох річок – Рів і Брага. Містечко старе і має цікаву історію. Славиться сво ...
Читати далі...
.

 

ПАСХАЛЬНИЙ СВІТАНОК

Тієї ночі спала надто міцно. Проспала… Моєму розчаруванню не було меж. Прокинулася від галасливої метушні надворі, а, можливо, від яскравого промінчика, який так і закликав: «Чого ж ти спиш, такий день сьогодні!!!».

Встаючи з ліжка, одразу ж відчула запах такої очікуваної пасочки, який з самого ранку витав в повітрі. Це був блаженний аромат, наповнений святковим настроєм та солодом печі.

Підходячи ближче до столу, ...
Читати далі...
.

 

НА ФЕСТИВАЛІ ВАРЕНИКІВ

На другий день Масляної, яку в народі святкують в останній тиждень перед Великим постом, студенти-журналісти (групи 1Ж, 2Ж, 3Ж) організували традиційний Фестиваль вареників.

На початку дійства усі присутні виконали величальну пісню, послухали цікаві факти з історії цієї давньої української страви, дівчата-господині презентували власні кулі ...
Читати далі...
.

 

ХРЕЩЕНСЬКА БЛАГОДАТЬ В ОПОЛОНЦІ

Сучасна молодь постійно перебуває в пошуках нових вражень та адреналіну. Відтак, кожен обирає шлях розвитку, котрий відповідає особистим інтересам: творчість, книги, музика, спорт. Щодо останнього, то зважаючи на непросту екологічну ситуацію в країні, юнаки та дівчата все частіше намагаються загартовувати свій організм. Одним із способів загартування є розтирання снігом, обливання холодною водою, купання в ополонці, так зване моржування.

Хоч і не всім вдається ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0