П`ятниця ,29.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » Витоки
ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЄ: СВЯТО ВІРИ, ДИВА І ЗИМОВОЇ КУПЕЛІ

Цьогоріч одне з величних свят всього християнського народу – Водохреще зустріло вінничан не найкращими погодніми витівками. Проте, дощ і відлига не завадили провести цей день здорово та з екстримом.

Після вранішньої літургії жителі міста освячували воду в місцевих церквах, колядували та щедрували. Це останнє свято, яке закриває новорічно-різдвяних цикл. Кілька сотень людей прийшли запалити свічки та подивитися на «моржів-екстрималів» до озер в мікрорайоні «Виш ...
Читати далі...
.

 

ПИСЕМНІСТЬ – ВЕЛИЧ НАРОДУ

Нещодавно інституті філології й журналістики пройшла відкрита лекція для студентів 2-го курсу, організована доцентом кафедри української мови Аллою Костюк. Темою зустрічі була історія розвитку писемності.

На захід прибули іноземці, які навчаються у вінницьких «вишах». Вони презентували особливості своїх рідних мов. Студентка ВНТУ Лі Сює розповідала про походження та розвиток китайських ієрогліфів, її колега Цзін Цзін поінформувала слухачі ...
Читати далі...
.

 

«ПОКИ ЖИВУТЬ УКРАЇНСЬКІ ДІАЛЕКТИ – ЖИВЕ УКРАЇНА»

     4 грудня в ІФЖ відбулася студентська науково-практична конференція з діалектологічної практики під назвою «З народних джерел» під керівництвом кандидата філологічних наук, доцента, завідувача кафедри стилістики і культури мови Людмили Прокопчук.

     На засіданні студенти третього курсу виступили з результатами досліджень говірок рідного краю, навели цікаві факти з історії свого населеного пункту (заснування, походження назви, звичаї, видатні пам’ятки), які вони віднаходили під час літньої практики.

     Виступали такі студенти: А. Жарик (3-УА-А), С. Ворона (3-УСП-Д), Ю. Байда (3-УА-В), Ю. Білостегнюк (3-УА-А), О. Коно ...
Читати далі...
.

 

«Передзвін століть» відтворив дух минулого

     Понад 970 років тому над Россю пролунав перший православний дзвін. Почути його вдруге вдалося 18  вересня на центральній площі міста Біла Церква, де  вперше в Україні було організовано молодіжний концерт за участю відомих естрадних виконавців.

     Саме у цьому місті відбулась перекличка віків, яка вкарбувалась в історію під назвою «Передзвін століть». Дійство проходило з нагоди святкування 15-річчя  Білоцерківської єпархії. Особливо незвичним було поєднання церковного дзвіну із сучасною музикою. Відчути атмосферу свята вдалось вінницьким кореспондентам.

     Організаторами свята стала Білоцерківська єпа ...
Читати далі...
.

 

У ПОШУКАХ ТРИПІЛЬСЬКИХ СКАРБІВ

     Вкотре під час літньої практики студенти Інституту історії, етнології і права беруть участь в археологічних розкопках. Щоразу вони повертаються додому з набутим досвідом та приємними враженнями. Цього літа студенти-історики разом зі студентами Гданського університету (Польща) допомагали співробітникам Інституту археології НАН України в розкопках біля с. Бернашівка Могилів-Подільського району.

     У перші дні студенти віднайшли найдавніше в Україні поселення трипільців «Бернашівка-2», вік якого датується ІV – ІІІ тис. до н.е. Про це свідчать знайдені знаряддя праці та предмети побуту, кістки людей і тварин, керамічна амфора, гле ...
Читати далі...
.

 

« 1 2 ... 5 6 7 8 »


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0