Четвер ,25.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2009 » Вересень » 6 » За фольклором - у село

14:32
За фольклором - у село


     Влітку Інститут історії, етнології і права вкотре реалізував наміри співпрацювати з польськими колегами у сфері спільних досліджень Поділля.

     Протягом двох тижнів наші історики разом зі студентами Варшавського університету етнографії та культурної антропології (Польща) брали участь в етнографічній практиці у селі Мурафа Шаргородського району. Вони вивчали звичаї і традиції села, збирали фольклор та інформацію про світських і релігійних діячів цього населеного пункту.

     Якщо під час практики атмосфера села була звичною для наших студентів, то полякам селяни здалися дещо дивакуватими, проте добрими і щирими. Польських практикантів вражало все: від жінок на мотоциклах – до молодіжних розваг. Найбільше їх здивувало, як вміло українці зберігають традиції своїх предків.

     Незважаючи на мовний бар’єр, вінницькі студенти дуже швидко потоваришували з поляками, і навіть відвідали разом фестиваль «Артполе».

     – Гостям із Польщі важко було працювати, оскільки вони погано розуміли мову місцевих жителів, – ділиться враженнями студентка-практикантка Ганна Легун. – Бувало, коли бабусі відходили від теми і починали ділитися своїми проблемами, поляки продовжували це записувати.

     Польські студенти вже протягом двох років вивчають подільську культуру і звичаї. За словами директора ІІЕП Юрія Зінька, поляки зацікавилася саме нашим регіоном, бо для них в етнографічному відношенні Поділля є невідомим.

     Подібних місць для етнографічних досліджень на Поділлі залишилось чимало, тому цієї осені делегація польських студентів знову відвідає Вінниччину, аби поглибити знання з історії нашого краю.

Сергій ЛЕФТЕР

Категорія: Витоки | Переглядів: 880 | Додав: Admin | Теги: етнографія, фольклор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0