Субота ,20.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2014 » Липень » 1 » ЗАГАДКОВІ «ГОРМОНИ ЛЮБОВІ»

19:01
ЗАГАДКОВІ «ГОРМОНИ ЛЮБОВІ»


Запахи відіграють величезну роль у нашому житті. Учені зуміли довести, що аромати активно діють на психіку: на підсвідомому рівні впливають на почуття й поведінку людини. Напевне, хоч раз у житті відчували незрозумілий потяг до представників протилежної статі. Чому одні подобаються, а інші – ні. Зробили вдих… і втратили голову! Уся справа у феромонах. Що ж це таке? Як вони діють?

Феромони – найважливіші з ароматів, які нас оточують. Леткі речовини, що підсилюють сексуальний потяг як чоловіків, так і жінок. Виробляються спеціальними залозами або окремими клітинами. Їхній букет індивідуальний, як відбитки пальців, у ньому зашифровано щось подібне до паспортних даних.

Дію феромонів науковці відкрили тільки в ХІХ столітті (до цього часу вона була відома лише слов’янським чаклункам). Щоб приворожити чоловіка, йому непомітно давали понюхати білизну жінки-замовника. На Русі ж крапельки жіночого поту додавали в рецептуру приворотного зілля. Йдучи на війну, чоловіки брали з собою хустинку з милим серцю запахом. Після закінчення чергової військової кампанії французький полководець Наполеон посилав листа своїй Жозефіні: «…повертаюся до Парижа, завтра ввечері не мийся!». Бонапарт був переконаний, що тіло коханої пахне солодше, ніж всі троянди світу.

Із феромонами пов’язаний ряд стародавніх звичаїв, що дійшли до наших днів. У Новій Гвінеї закохані, прощаючись, пхають руки під пахви одне одному, втирають чужий запах собі в шкіру, таким чином демонструючи свою приязнь і відданість. У філіппінських парочок перед розлукою прийнято обмінюватися одягом, який носили не менше трьох днів, аби якомога довше відчувати запах коханої людини.

Відкриття феромонів і дослідження їх незвичайного впливу на людей зробило справжню революцію в парфумерії. У середині ХХ століття до парфумів стали додавати феромони тваринного походження, максимально наближені до людських. Лише в 1986 році американському біологу Уінфорду Кутлерду вдалося виділити феромон із жіночого поту (ця технологія досі під секретом). Із того часу такі аромати є одними з найдорожчих у світі й продовжують займати перші позиції в рейтингу продажів. Парфумери радять: «Щоб максимально посилити вплив власних феромонів, необхідно носити одяг із натуральної тканини і більше цілуватися, оскільки це найкращий спосіб обміну. Крім того, якщо дійсно бажаєте знайти свою справжню любов, то відмовтеся від антиперспірантів і змиріться із запахом свого поту».

Цікаво, що звірі й комахи використовують ці речовини як спосіб спілкування: за допомогою них сповіщають одноплемінників, де нектар солодший, попереджають про небезпеку і навіть освідчуються в коханні! А нічний метелик Павичеве око розрізняє запах незаплідненої самки на відстані 11 км і летить їй назустріч. Учені доводять: у порівнянні з тваринами люди не так відкрито реагують на феромони протилежної статі, адже здатні контролювати свій потяг.

До речі, природу жіночої інтуїції нейропсихологи пояснюють підвищеною чутливістю до запахів. Тож, якщо сумніваєтеся у вірності свого коханого, понюхайте його. Біологічно активні речовини можуть протриматися на тілі, а особливо на волоссі, до 24 годин. Тому жінка інтуїтивно зможе відчути чужі феромони, приміром коханки, які викличуть огиду. Проте не забувайте: у питаннях подружньої вірності не варто довіряти лише своїм нюховим рецепторам.

Прислухайтеся до свого організму! Він найкращий помічник, аби обрати кохання за запахом і не зближуватися з людиною, яка не викликає потягу.

Катерина ЗУЛІНСЬКА

 


Категорія: Потаємне | Переглядів: 520 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0