Четвер ,28.3.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Березень » 8 » ЖИВІТЬ, ЯК ВАРЕНИКИ В МАСЛІ!

18:20
ЖИВІТЬ, ЯК ВАРЕНИКИ В МАСЛІ!


Розпочався передпасхальний піст, але, як мовиться, головне у дотриманні посту – не безумовна відмова від певних продуктів, а духовна складова. Ці 40 днів до Пасхи є часом для милосердя, добрих справ і жертовності.

Тож студенти-журналісти Вінницького педуніверситету, які й так нечасто «зловживають» скоромною їжею, провели традиційний Фестиваль вареників 7 березня.

У народі кажуть: «Вареники на стіл – біда за поріг», бо ж ця страва завжди доречна – і у піст, і у свято. Варенички на столі – це урочисте застілля, затишок і тепло родинного вогнища. У домашній атмосфері гуртожитку №3 студенти-журналісти 1 і 2 курсів почастували гостей цією національною стравою з різною начинкою.

Першокурсники у переддень фестивалю до смеркання ліпили вареники з сиром, картоплею, яблуками, а також підготували сюрприз – шоколадну цукерку, вміло замасковану в тісто. Під час дегустації така «смакота» випадково потрапила до тарілки завідувача кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Віталія Гандзюка. Варто відзначити, що випробували свої кулінарні здібності й хлопці, які вправно розкачували вараниці, а потім накладали начинку.

Другокурсники приготували вареники з грибами, картоплею, м’ясом, капустою, вишнями й заморськими бананами. Разом із завкафедри скуштували журналістських вареників зі сметанкою та шкварками доцент Володимир Каленич та старший лаборант Марина Дяченко.

Кожна група презентувала свої оригінальні білощокі смаколики віршами, гуморесками, піснями, а ще майбутні «акули пера» розповідали цікаві рецепти з бабусиних записників. Фестиваль проходив у традиційному українському стилі: ведучі, одягнені у вишиванки, повідали про багатство української кухні; усі разом, однією дружньою журналістською сім’єю співали народних українських пісень «Ой у вишневому саду», «Несе Галя воду», «Тиша навкруги», «Цвіте терен», «Там під львівським замком» та ін. Недарма кажуть: «Пісня об’єднує серця».

Наприкінці свята журналісти здивували гостей ще й запашним червоним борщем, який наварила юна кухарка Ольга Крупко. Старости груп 1Ж (Руслана Богацька) і 2Ж (Юлія Донченко) подарували гостям старовинну українську пісню «Мені ворожка ворожила».

Фестиваль, який згуртував студентську молодь, залишиться у пам’яті приємним спомином, бо відкрив секрети національної кухні, приніс спілкування з рідною піснею, нагодував пишними вареничками й додав ще більше весняного настрою. Тож зичимо собі і кожному з Вас, щоб жили, як вареники в маслі!

Руслана БОГАЦЬКА

 

 


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 606 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0