Вівторок ,23.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Лютий » 5 » ЗНАЙОМСТВО ЗІ СТРЕНДЖЕМ

19:12
ЗНАЙОМСТВО ЗІ СТРЕНДЖЕМ


Східна мудрість, якісна графіка, пригодницький дух – яскраві складові кінострічки від компанії «Marvel Studios» «Доктор Стрендж», що з’явилася на екранах України 28 жовтня 2016 року. Отримала безліч схвальних відгуків критиків та глядачів. Та чи дійсно це один із найкращих фільмів минулого року?

Ми познайомилися з професіональним нейрохірургом Стівеном Стренджем (Бенедикт Камбербетч). Багатим, гордим і самовпевненим чоловіком, який береться тільки за найвигідніші операції. Живе безтурботним життям, не переймаючись чужими почуттями та проблемами. Та одного разу, коли їхав на вечірку, потрапив у автокатастрофу та отримав серйозні травми рук. Після цього на хірургічній кар’єрі можна поставити хрест. У розпачі Стрендж витрачає великі кошти на лікування, але все марно: травми надто важкі.

Під час реабілітації лікар дізнається про чоловіка Джонатана Пенгборна, у котрого були схожі проблеми. Та коли Стівен знайшов його, той був абсолютно здоровий і розказав йому про своє перебування у Камар-Таджі та чудодійне зцілення. Стрендж вирушає до загадкового міста шукати мудреця, про якого розповідав Пенгборн. На Стівена нападають грабіжники і його рятує Карл Мордо (Чіветел Еджиофор). Саме Мордо знайомить доктора зі Старійшиною (Тільда Свінтон), яка навчить Стренджа магії.

Нарешті «Marvel Studios» вводить до кіно одного з найцікавіших персонажів коміксів: знайомлять нас із лінією чародійства, без зайвої стрілянини, технічних перенавантажень. Тільки магія та простір для роздумів. І не дивлячись на те, що режисером фільму був Скотт Дерріксон, більш відомий завдяки створенню «хоррорів», картина виявилася дуже динамічною і легкою для сприймання. Це справжній бойовик із традиційним «марвелівським» гумором, професійною акторською грою. Тут людина усвідомлює свої помилки з колишнього життя і має другий шанс для переродження.

Оригінальний музичний супровід (композитор Фредерік Ведманн) додає об’ємності та багатогранності. За «калейдоскопні» кадри фільм порівнюють із кінострічкою Кріса Ноллана «Початок». Проте, незважаючи на позитивні коментарі кінокритиків, прихильники коміксів висловили незадоволення щодо недостатньої кількості часу для розкриття персонажів Бенедикта Камбербетча та Мадса Міккельсена. Це навіть стало невеликою «фішкою» кіноіндустрії – не розкивати повністю характер антагоністів.

Перегляд фільму «Доктор Стрендж» спонукає замислитися для когось вперше, а для декого вкотре: «Чи все так просто влаштовано в житті, чи можемо ми подорожувати між світами?».

Меланія КОРОЛЬ


Категорія: Стоп-кадр | Переглядів: 586 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0