Четвер ,25.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Лютий » 10 » ЗРОБИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР

22:49
ЗРОБИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР


Про вплив алкоголю на організм ми чуємо доволі часто. Та багато хто, мабуть, ніколи не задумувався про справжню загрозу «зеленого змія». Це наркотичний засіб, який викликає залежність.

Від алкоголю покращується настрій. Одразу відчуваєш себе впевненіше. Та це примарні симптоми. Справжня загроза криється значно глибше.

Надмірне вживання алкогольних напоїв призводить до виникнення важкої хвороби – алкоголізму. Це регулярне споживання великої кількості алкоголю протягом довгого періоду часу. Найбільш серйозна форма наркоманії у наші часи. Боротися з нею нелегко. Часто люди програють цю війну.

Алкоголь негативно впливає на всі органи людини. Передусім страждає печінка, оскільки вона бере участь майже у всіх процесах обміну речовин. Під дією алкоголю її функції порушуються. Це може призвести до хвороби печінки – цирозу. Страждає також серцево-судинна система, шлунково-кишковий тракт, нирки. Знижується імунітет та простежуються незначні психічні відхилення: галюцинації, оніміння частин тіла, судоми м’язів, різка слабкість в кінцівках. Часте вживання алкоголю може призвести до передчасної старості, інвалідності. За статистикою тривалість життя людей, схильних до пияцтва, зменшується на 15-20 років. Алкоголь може призвести до безпліддя або народження хворих дітей.

Ще одним із негативних наслідків вживання алкогольних напоїв є похмілля. Це фізичний дискомфорт після споживання надлишку алкоголю. Супроводжується головним болем, розладом шлунка, спрагою, запамороченням і дратівливістю. Цей стан організму людини ніби попереджає про небезпеку. Проте не всі звертають на це увагу.

Ми навіть не помітили, як алкоголь став невід’ємною частиною нашого життя. Без нього не минає жодне свято. За статистикою в компанії підлітків із десяти осіб, одна людина в майбутньому буде страждати від алкогольної залежності. Це привід задуматись. Алкоголь згубно впливає на ще не сформований організм. Завдає значної шкоди внутрішнім органам. Зазвичай «тинейджери» не задумуються про наслідки. Дуже швидко звикають, а згодом для боротьби з хворобою не вистачає сил… Не рідко вона завершується смертельними випадками.

Пияцтво руйнує не тільки здоров’я алкоголіка, але й життя загалом. Рідні люди часто не можуть змиритись з діями залежної людини. Конфлікти, непорозуміння, розлучення… Підтримка близьких відіграє головну роль в боротьбі.

На сьогодні Інтернет «кишить» методами, які можуть вилікувати від алкоголізму. Чим раніше розпочато цю війну, тим кращим буде результат.

Вибір залишається за кожним з нас. Організм швидко звикає до алкоголю. Тому щоразу, щоб відчути дію спиртних напоїв, потрібно збільшувати дозу. Так і виникає залежність, з якою дуже важко боротися. Кожній людині хочеться бачити своїх дітей здоровими. Через алкоголь ми можемо позбавити себе такого щастя. Подумайте, чи готові ви до таких наслідків. Ваше майбутнє залежить тільки від вас.

Вікторія БОДНАР


Категорія: Життя зблизька | Переглядів: 498 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0