ОСТАННІ НОВИНИ |
22:15 КУХОННА МУЗИКА ТЕТЯНИ ГРІНЧЕНКО | |
Людське життя – багатогранне та загадкове. Кожен сам обирає, яким воно буде. Хтось веде одноманітний і пасивний спосіб буття, хтось прагне досягти найвищих вершин і здобути в усьому першість, а інший – перебуває в постійних пошуках себе й свого вдосконалення. До останніх належить і нова героїня «Кулінарних витребеньок» – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та інструментальної підготовки Тетяна Грінченко. Жінка, котра вражає музичним талантом, ґрунтовними знаннями й авторитетом серед студентів. Кулінарний шлях Тетяни Дмитрівни розпочався зі вступу до Одеської державної консерваторії імені А. Нежданової. Під час навчання проживала в гуртожитку, тому кумедних випадків із приготуванням їжі було чимало. Досі пам’ятає свою першу самотужки приготовлену страву – варену картоплю. Із посмішкою на обличчі та блиском в очах пригадує найщасливішу пору свого життя – дитинство та бабусин борщ, смак якого ніколи не забуде. Улюбленими стравами пані Тетяни є смажена яєчня та бутерброди. Взірцевими учителями і справжніми прикладами на кухні жінка вважає свою матір та матір свого чоловіка, адже саме вони відкрили їй чудовий і незвіданий світ кулінарії. Завдяки їм навчилася гостинності й пізнала секрети приготування. Родина Тетяни Грінченко любить смачно попоїсти, тож частенько збирається за великим столом (що «тріщить» від смаколиків), аби покуштувати кулінарні шедеври щедрої й доброзичливої господині. Тому завжди готує натхненно й старанно. Полюбляє експериментувати й каже, що найкраще у неї виходять ті страви, котрі готує вперше. Хоча українська кухня є найуживанішою в раціоні пані Тетяни, та любить готувати й «іноземні» страви: лазанью, піцу, віденський струдель з яблуками тощо. Ось чому з кожної подорожі намагається привезти якийсь рецепт, щоб порадувати своїх рідних. Окрім кулінарії пані Тетяна захоплюється вирощуванням городини на дачі, риболовлею та написанням поезії: Якщо дивитись не вниз, а ввись, Життя насправді пряме й просте. Як не прикро, але колись І мій город заросте... Читачам газети «Педагог» Тетяна Дмитрівна пропонує смачний та калорійний «Гуляш по-угорськи». Інгредієнти: Свинина (500 г), квасоля (0,5 склянки), вода (1,5-2 л), картопля (до 0,5 кг), цибулина (1 шт.), морква (1 шт.), болгарський перець (1шт.), помідори (1-2 шт.), борошно (3 ст. ложки), олія, суха паприка, свіжа петрушка, сіль (за смаком), чорний і червоний перець (за бажанням). Приготування: Свинину дрібно порізати кубиками (1,5 на 1,5 см) й викласти в каструлю. Налити 1,5 л води, додати квасолю (попередньо замочену) і поставити варитися на 1,5-2 години. Добавити порізану картоплю. На олії підсмажити кубиками нарізану цибулю, моркву й болгарський перець, згодом додати помідори і смажити до золотистого кольору. Усе це висипати в каструлю до інших інгредієнтів. Далі на сухій пательні смажимо борошно до коричневого кольору. Після цього розмішуємо його із водою, щоб не було грудочок. Висипаємо і варимо все 10-15 хв. За 10 хв. до вимкнення додати сухої паприки, свіжої петрушки, солі, чорного й червоного перцю за смаком. Смачного! Катерина ЗУЛІНСЬКА | |
|
Всього коментарів: 0 | |