ОСТАННІ НОВИНИ |
22:37 Сергій ЛАПШИН: «ДЛЯ ДРУЖИНИ З ЛЮБОВ’Ю!» | |
Після робочого дня так важливо знати і відчувати, що вдома на тебе чекає кохана людина, яка не тільки допомагає духовно та морально відчути полегшення, забути про щоденну рутину, але й смачно нагодувати зголоднілий за день шлунок. Жінкам, звичайно, легко порадувати чоловіка своїми кулінарними шедеврами. А що робити чоловікові, який зовсім не вміє готувати? Вихід є – можна просто підігріти у мікрохвильовій попередньо приготовлені дружиною страви, оформити з любов’ю стіл, відкоркувати пляшечку червоного вина і подарувати коханій квіти. Думаю, кожна жінка буде приємно здивована такими жестами коханого, а якщо він ще й помиє посуд власноруч – щастю не буде меж. Саме так любить дивувати дружину герой «Кулінарних витребеньок» Сергій Андрійович Лапшин – кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії, соціально-політичних дисциплін та етнології ІІЕП. Це далеко не всі кулінарні подвиги, на які він здатен. Сергій Андрійович любить порадувати рідних і своїми вміннями у приготуванні десертів. Тому вирішив поділитися з нашими читачами рецептом «Шарлотки з яблуками». Шарлотка – один із різновидів яблучного пирога, але на відміну від нього готується шарлотка дуже швидко і не вимагає значних кулінарних талантів. Це вишуканий і корисний десерт, який підкорює своїм смаком не одне покоління ласунів. Про появу рецепта популярної вже кілька століть шарлотки існує чимало легенд. Одна з них оповідає про романтичне кохання юного кондитера до бідної дівчини на ім'я Шарлотта. Бажаючи сподобатися юній особі, кухар придумав рецепт дуже швидкого в приготуванні яблучного пирога. Можливо, завдяки оригінальному смаку страви молодий чоловік і підкорив серце невибагливої коханої. До складу
шарлотки входять яблука, які багаті вітамінами і мінеральними речовинами.
Недарма цей фрукт в давнину називали не інакше, як «царський». Отже, як приготувати
шарлотку з яблуками? Нам знадобляться такі інгредієнти: 2 яблука, 2 ч. л.
кориці, 2 ст. л. згущеного молока, 3 яйця, 1 склянка борошна, ½ склянки цукру,
½ ч. л. розрихлювача тіста, 1 пакетик ванільного цукру, Яйця збиваємо з цукром і згущеним молоком. Додаємо ванільний цукор та розрихлювач, поступово підсипаємо борошно, продовжуючи збивати масу. Яблука нарізаємо дольками і викладаємо на змащене маслом деко для випікання. Виливаємо тісто на яблука, посипаємо корицею та відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 200 градусах. Пишний та красивий пиріг неодмінно порадує ваших близьких! Готуйте для своїх коханих із задоволенням. Олена КАЛУГІНА | |
|
Всього коментарів: 0 | |